B&B Vol Liefde had aanvankelijk andere naam: ‘Heel slechte titel’

De RTL 4-hit B&B Vol Liefde is inmiddels een begrip in Nederland. Veel mensen spraken afgelopen zomer over al die types in dat programma. Eigenlijk zou de show heel anders heten…

Carlo Boszhard © RTL

Bijna iedereen weet waar je het over hebt als je B&B Vol Liefde zegt. Het is in korte tijd een megahit geworden in ons land. Vooral afgelopen zomer ging het echt helemaal los en was er in bijna elk programma een napraatrubriekje. Waar is dat allemaal ontstaan? Carlo Boszhard schrijft erover in zijn column voor Televizier.

Ontstaan door corona

Carlo roemt de ‘bevlogen en passionele’ Ralph de Beurs, creatief directeur van RTL en Videoland. “Alles wat met tv te maken heeft, zit in zijn bloed. Hij probeert net dat ene vinden wat het verschil maakt tussen een flop en een hit”, legt hij uit. Hij haalt Joop van den Ende aan, die ooit heeft gezegd dat je moet aanvoelen wat het volk wil zien.

Dat doet Ralph ook, aldus de presentator. “Ralph maakte Het Italiaanse Dorp en zag dat het vertrekken naar het buitenland een grote keerzijde heeft. Eenzaamheid. Je gaat erheen met je partner, maar als die wegvalt is er vrijwel niemand meer. Corona maakte de opnames van Het Spaanse Dorp onmogelijk.”

Liefde in het Buitenland

En daardoor is B&B Vol Liefde ontstaan. “Gelijk pakte Ralph het mapje met daarop Liefde in het Buitenland. ‘Slechte titel, er komt een nieuwe’, had hij erbij gezet. Later zou zijn tv-kindje B&B Vol Liefde gaan heten. Van wekelijks werd het dagelijks en doet het programma wat tv zo bijzonder maakt.”

Het zou zeer gegund zijn als de datingshow de Gouden Televizier-Ring pakt, aldus Carlo. “In een tijd waarin iedereen naar zijn eigen serie kijkt, keken we massaal naar de verhalen van Debbie, Marian, Bram en Joy. (…) Programma’s die met liefde zijn gemaakt, krijgen vaak diezelfde liefde terug. Zet hem op Ralph!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Art Rooijakkers is eruit, misschien Carlo Boszhard op de presentatie van B&B Vol Liefde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen