Maarten van Rossem begrijpt Jandino Asporaat niet: ‘Onnodig’

Maarten van Rossem wil niet net als Jandino Asporaat op reis naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij vindt dat buitengewoon onnodig. “Je kunt voor dezelfde ervaring naar België.”

Maarten van Rossem en Jandino Asporaat © NPO

Jandino Asporaat zat gisterenavond in de talkshow Khalid & Sophie omdat hij een film heeft opgenomen in de Thaise hoofdstad, namelijk Bon Bini: Bangkok Nights. Aan de andere kant van de tafel zat Maarten van Rossem en toevallig kwam er een fragmentje voorbij waarin hij aangeeft absoluut nooit op vakantie te willen naar Bangkok.

Niet naar Bangkok

Het valt Jandino natuurlijk direct op. “Waarom zou je nooit naar Bangkok willen gaan?”, vraagt hij hem op de man af.

Maarten geeft daarop aan: “Ik heb niks met de tropen en ik heb niks met het bezoeken van landen waar het gemiddelde inkomen van de bevolking ongeveer een tiende is van wat het in Nederland is. Ik heb daar slechte ervaringen mee. Het bekijken van de derde wereld als een soort object van interesse staat mij tegen.”

Andere ervaring

Armoedige gebieden moet je volgens Maarten met rust laten. “Er was een tijd dat modefoto’s werden gemaakt achterbuurten in Afrika. Nairobi en dat soort plaatsen. Ik vond dat stuitend, ik vond dat weerzinwekkend. Zoals de hele mode-industrie in mijn inziens weerzinwekkend is. Maar dit was wel een absoluut hoogtepunt.”

Jandino is het er niet mee eens. “Het was ook mijn eerste keer in Bangkok en ik heb een heel andere ervaring in Bangkok. Het is eigenlijk de rijkdom – los van de salarissen die lager liggen – van de mensen, van de cultuur en hoe de mensen daar zijn. Dat is iets waar wij zóveel van kunnen leren.”

Naar België

Het is zo gek nog niet in dat Bangkok, aldus Jandino. “Dan kunnen we uiteindelijk hier alles hebben en allemaal meningen, maar geloof me: als we dat vergelijken met Thailand, dan hebben we nog heel veel werk.”

Maarten: “We kunnen ook naar België voor dezelfde ervaringen.”

Jandino begrijpt er niks van: “Wat is dit?!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen