Youp van ’t Hek krijgt pak rammel van B&B-ster: ‘Flauwe grappen!’

B&B Vol Liefde-ster Petra, die vorig jaar meedeed aan de RTL 4-hit, slaat terug naar Youp van ’t Hek. Ze vindt het heel hooghartig hoe hij over de kandidaten van de datingshow spreekt.

Petra en Youp van 't Hek © RTL, NPO

De kandidaten van B&B Vol Liefde hebben weinig ervaring met media en verschijnen daarom, in tegenstelling tot BN’ers, vrij ongefilterd voor de camera. De makers van de datingshow zien het voor hun ogen gebeuren, smullen ervan en maken er smeuïge televisie van. De kijker vindt het geweldig en schakelt elke avond massaal in.

Petra pakt Youp aan

Youp van ’t Hek vindt al die kandidaten maar rare wezens. Hij vindt ze allemaal zó ongefilterd dat hij niet kan geloven dat dit geen goed betaalde acteurs zijn. “Er zit een gewiekste tekstschrijver met een geraffineerd redactieteam achter die de deelnemers de meest debiele dingen laten doen”, beweert hij.

Op zo’n manier spreek je niet over de deelnemers van dit programma, vindt oud-kandidaat Petra. Zij vindt dat Youp te ver gaat. “Hoi Youp, wat leuk van u te horen”, laat ze de cabaretier weten. “Maar wat laat u zich uit over dingen waar u niets van af weet, dat vind ik persoonlijk een beetje jammer.”

Flauwe grappen

Petra vindt Youp hooghartig. “Ik denk Youp – of moet ik meneer Youp zeggen? – dat jij/u zich bezig moet houden met uw pensioen of met de flauwe grappen die u maakt. Dat siert u beter. Ik denk als ex-kandidaat van het programma, dat u niet weet waar u over praat. Men zou zeggen: hou je er dan buiten.”

Ze vervolgt: “Toch neemt u de moeite om u uit te laten over het meest bekeken programma van de afgelopen twee jaar. Mag ik nu even? Wij als kandidaten zijn allemaal mensen zoals de meesten. Misschien niet zo als u weledele heer, maar ja, die zijn er niet zo veel. Gewone mensen die op zoek zijn naar een avontuur of uitdaging.”

Niet gescript

Gewone mensen die geen mediatraining hebben reageren misschien anders, maar dat maakt hen niet zó excentriek dat het wel acteurs moeten zijn, aldus Petra. “Wat uitgezonden wordt is zeker mooi geknipt en geplakt maar de essentie is dat het niet gescript is of geregiseerd. Wij doen gewoon wat we normaal doen, maar dan in een best vreemde setting.”

Ze vervolgt: “Daardoor kan het zo zijn, meneer Youp, dat het er wat ongebruikelijk uit ziet, en dat we soms uit onze comfortzone komen. Voor u als superieur mens zeker niet te begrijpen. Echter, wij simpele zielen kunnen ons hier heel goed in vinden en herkennen onszelf er wel degelijk in.”

‘Echt, echter’

Petra zou nóóit aan iets meedoen dat gestuurd wordt door de makers. “Echt, echter, echtst: dat is het, 100 procent en ik, meneer Youp, ben de enige, samen met mijn mede kandidaten en de deelnemers, die weten dat het echt zo is.”

B&B Vol Liefde is een van de populairste programma’s op de Nederlandse televisie. De live-uitzending trok gisteren 869 duizend kijkers en daar komen dan nog de uitgestelde kijkers bij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Petra een punt? Is het elitair van Youp om zo neer te kijken op B&B Vol Liefde-kandidaten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen