Talitha Muusse kwijnt weg, slecht nieuws voor goednieuwsshow

Wat ontzettend jammer voor Talitha Muusse, Raymond Mens en al hun collega’s bij GoedNieuws Vandaag. Hun programma met goed nieuws wordt getroffen door vreselijk slecht nieuws.

GoedNieuws Vandaag © SBS 6

Tegenwoordig worden de kijkcijfers van tv-programma’s pas na een week gepubliceerd, zodat de scores een beetje opgevijzeld kunnen worden met de uitgestelde kijkers. Als daarna nog wordt geschreven dat iets slecht heeft gescoord, dan heeft een programma het dus wel héél bont gemaakt. En dat is er nu aan de hand met GoedNieuws Vandaag.

Rozebrilshow

Het idee schijnt van John de Mol zelf te komen. Nadat zijn familie jarenlang onder vuur heeft gelegen in de media, was hij het kennelijk helemaal zat. Alleen nog maar goed nieuws in de vooravond van SBS 6, dacht hij. Maar Nederlanders houden daar dus niet van; die leven gewoon in de werkelijkheid en niet met een roze bril op.

GoedNieuws Vandaag wordt de goednieuwsshow genoemd, maar je kunt het ook de rozebrilshow noemen. En wat scoort het slécht. Joost Maiburg, de Tina Nijkamp van RTL Boulevard, heeft alle scores van de afgelopen weken even onder elkaar gezet en poeh, poeh, poeh: het is écht heel pover.

Huilen met pet op

Het is huilen met de pet op voor Talitha Muusse, Raymond Mens en hun collega’s: de slechte scores doen gewoon denken aan NSE, een ander nieuwsprogramma dat John de Mol ooit lanceerde, en wel op zijn vroegere tv-zender Talpa. Was ook zo slecht met dito kijkcijfers. En nu lukt het dus ook al niet met GoedNieuws Vandaag.

Kijkcijfer-Joost is behoorlijk meedogenloos op zijn analysekanaal: “Je zou bijna vergeten dat het programma nog bestaat, want je hoort er nooit iets over. En dat is niet zo gek: afgelopen maandag keken er opnieuw slechts 102.000 mensen (3,3 procent marktaandeel) en daarmee begon de vijfde week opnieuw belabberd.”

83 duizend kijkers

Wat de weekgemiddeldes tot nu toe zijn? Week één: 130 duizend kijkers (4,9 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep), week twee: 92 duizend kijkers (3,0 procent), week drie: 96 duizend kijkers (2,4 procent) en week vier: 83 duizend kijkers (2,3 procent). Kun je dit ook vertalen naar een rapportcijfer? Ja. Een 1.

Het is trekken aan een dood paard, meent Joost. “Afgelopen week verschenen er slechts zes berichten over het programma op X en in de media werd er maar één keer bericht over het programma. Nota bene een negatief artikel.”

‘Van de buis’

Dit gaat gewoon van de buis, verwacht Joost. “Het programma staat nog in het programmaschema van december, maar het belooft een lange rit te worden met voorlopig weinig goed nieuws.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen