Geen verrassing: SBS 6 stopt alweer met de goednieuwsshow

Het is absoluut geen verrassing: SBS 6 stopt alweer met zijn dagelijkse show GoedNieuws Vandaag. De kijker thuis zit te wachten op echt nieuws, en niet op journalisten met een roze bril op.

GoedNieuws Vandaag © SBS 6

SBS 6 stopt ermee: de stekker gaat uit GoedNieuws Vandaag. De laatste aflevering is op 22 december, vlak voor de kerst dus. Daarna zullen Lingo (18.00 uur) en 50/50 (18.30 uur) weer worden geprogrammeerd in de vooravond. Het is vrij pijnlijk, want de goednieuwsshow heeft dan nog niet eens drie maanden gelopen.

Geen hond

Er keek echt geen hond naar die goednieuwsshow, dus Raymond Mens, een van de deskundigen, sorteerde al voor op een tv-exit. Er zaten soms maar zo’n 50 duizend mensen voor de buis. “Met het programma hebben we getracht een alternatief te bieden aan de vijftig procent van de Nederlanders die het nieuws niet of minder volgt”, aldus SBS 6.

Een woordvoerder van de zender vervolgt bij het AD: “GoedNieuws Vandaag brengt nieuws dat positief van toon en oplossingsgericht is. Door het te proberen, blijkt nu dat het alternatief in deze vorm en op dit tijdslot helaas niet werkt. De enorme inzet van alle betrokken collega’s ten spijt.”

Talitha

Het verdwijnen van de goednieuwsshow betekent ook dat Talitha Muusse weer van de buis verdwijnt. Zij was eerder te zien als presentatrice van Op1, maar werd daarna ontslagen. Vervolgens haalde ze onder de vlag van BNR Nieuwsradio een trucje uit bij Yvonne Coldeweijer, maar dat ontplofte in haar eigen gezicht.

Yvonne zal Talitha niet gaan missen op televisie. “Ik denk: wat heeft Taliet eraan bij te dragen? Geen idee. Ik vind het toch wel een beetje van: why?”, sneerde ze eerder.

Liflafjes

Televisiekenner Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, spreekt van ‘de dag die je wist dat zou komen’. “Vind dat het nog lang heeft geduurd. Vorige week had de show gemiddeld 87.600 kijkers. Bedroevend weinig. Voor de start was al bekend dat dit enorm ging mislukken.”

Het is met ‘een liflafjes-nieuwsprogramma onmogelijk te scoren’ tegenover het Achtuurjournaal en het RTL Nieuws, aldus Tina. “Het is een zeer, zeer moeilijk slot. Alles om 18.00 uur mislukt op SBS 6. In 28 jaar is het enige dat wel gelukt is: wonen (Huizenjacht).”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen