SBS 6 houdt Johan Derksen tegen: ‘Het wordt nu veel te politiek’

Raymond Mens heeft er lange tijd aan gewerkt, maar het gaat tóch niet door: een tv-reis met Johan Derksen naar Amerika, in aanloop naar de verkiezingen aldaar. “SBS 6 wil het niet.”

Johan Derksen en Raymond Mens © SBS 6

Een half jaar geleden verklapte Raymond Mens dat hij achter de schermen druk bezig is met een docuserie over de Verenigde Staten, samen met Johan Derksen. De twee zouden komende zomer naar het land vertrekken om verslag te doen van de stemming in aanloop naar de verkiezingen aldaar. “Maar dat hangt nog wel even van Talpa af”, zei hij toen.

Talpa wil niet

Talpa heeft gesproken en houdt het idee tegen, zegt Johan in een Oranjewinter-item. “Talpa vond dat programma niet zo geschikt voor de zender en toen zijn ze met de publieke omroep gaan praten. Die vonden het wel een heel goed idee, maar die zeiden: ‘Wij gaan niet een heel duur programma financieren voor de hoofdrolspeler met een Talpa-hoofd.'”

En toen? “Toen wilde Raymond dat heel timide vertellen aan mij, want die dacht dat ik boos zou zijn, maar voor mij was het wel een opluchting, want ik zag toch geen mogelijkheid om er drie weken tussenuit te gaan. Toen heeft de publieke omroep voorgesteld om Rutger Castricum in mijn plaats mee te sturen en die heb ik ook hartstikke succes gewenst.”

‘Ja, dat klopt’

Die is er uitermate geschikt voor, zegt Johan. “Volgens mij gaat Rutger het nu doen met Raymond.”

Raymond zit aan tafel bij De Oranjewinter en bevestigt deze lezing. “Het verhaal dat Johan vertelt klopt wel, ja. We waren in gesprek om dat programma te maken en SBS heeft inderdaad gezegd: ‘We vinden dat te politiek.’ Ik ben het daar niet mee eens, want volgens mij is het best scorende programma op SBS heel politiek, maar dat mogen zij vinden.”

Andere zender

Wel heeft Raymond afgesproken dat hij elders met zijn tv-idee mag gaan leuren. “Toen heb ik gezegd: ‘Dan vind ik wel dat ik daar dan mee naar een andere zender mag en dat vonden ze goed.’”

Rutger Castricum, presentator bij PowNed, daarop: “Johan gooit het nu op de zender, maar het zit nu in het stadium dat het voorgelegd wordt aan de publieke omroep.”

In één bed

Eén ding is zeker: Rutger wil niet in één hotelkamer met de homoseksuele Raymond. “Er hangen nu grote bezuinigingen boven het hoofd van de NPO met de PVV straks in de coalitie, waardoor er eigenlijk wel is gezegd: ‘Door die bezuinigingen kunnen we eigenlijk maar voor twee presentatoren eigenlijk maar één hotelkamer regelen.’”

Hij besluit lachend: “Daar had ik nog wel even zo mijn bedenkingen bij, dus dit programma hangt nog!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

SBS 6 wil Johan Derksen in aanloop naar de verkiezingen niet in de VS. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen