Raymond Mens continu in angst: ‘Straks val ik dood neer in de stad’

Vandaag Inside-prominent Raymond Mens leeft continu in angst door een heftige vorm van hypochondrie. Hij denkt regelmatig te lijden aan ziektes als prostaatkanker. “En dat ik doodga.”

Raymond Mens © SBS

Raymond Mens heeft ongelooflijk veel last van hypochondrie. Het belemmert hem in zijn dagelijks leven en hij loopt er ’s nachts in bed regelmatig door te piekeren, waardoor hij niet voldoende nachtrust heeft. “Als ik iets voel wat niet goed is, dan denk ik meteen: nu ga ik”, legt de Amerikakenner uit als bargast in Vandaag Inside.

Plassen

Heeft Raymond een voorbeeld? “Het is als je iets hebt wat je normaal niet hebt. Van de week moest ik een paar keer naar afspraken en ik moest elke keer plassen, terwijl ik niks gedronken had. Dan denk ik: daar ga ik, prostaatkanker. Dat denk ik meteen.”

Het bezorgt hem angstige momenten. “Ik ga meestal gewoon thuis plassen en als ik ’s avonds een keer thuis kom, dan plas ik weer een keer, maar nu moest ik iedere keer plassen. Ik dacht: nu ga ik. Maar ik durf de huisarts dan niet te bellen, want ik denk: dan kom ik die molen in.”

Prostaat

Het overmatig plassen duurde twee dagen, aldus Raymond. “Als ik merk: het is anders dan normaal, dan denk ik gelijk wat het zou zijn. Oké, ik moet veel plassen, dan is het prostaatkanker.”

“Op een gegeven moment ebt het wel weer weg, maar dan heb je weer ergens anders last van, een soort tinteling en dan denk je: ja, misschien is er met mijn hart iets niet goed, daar ga je. Dan lig je ’s avonds in bed en denk je: ja…”

Mindere mate

Collega René van der Gijp blijkt er ook last van te hebben. “Ik heb dit wel, ja, maar in mindere mate.”

Raymond: “Ook als andere mensen het hebben, zoals toen Nouri was ingestort. Toen heb ik echt twee of drie weken gedacht: dat gebeurt mij straks ook, dan loop ik in de stad en in één keer ga ik neer en dan is er geen arts bij.”

VI-gast Rutger Castricum? Die heeft het ook al. “Jawel, ik heb ook vaak kanker. Wel drie keer per week.”

Zijn vrouw is toch arts? “Dat is het grote probleem natuurlijk, want dan zegt ze: ‘Ja, dat zóu wel kunnen, ja.’”

Diabetes

De sterren van VI zitten lekker op de divan. Vervolgens is Wouter de Winther aan de beurt: “Ik had deze winter op vakantie zóveel dorst. Ik heb denk ik wel twee liter water achter elkaar gedronken. Ik dacht: wat is dat? Ik googelen en: diabetes. Ik dacht: het is zo ver. 45 jaar.”

Wilfred Genee schrikt er behoorlijk van: “Wat een leven hebben jullie allemaal zeg!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Raymond Mens denkt dat hij dood gaat als hij overdag moet plassen. Koekoek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen