Muiterij bij Talpa: Raymond Mens geeft goednieuwsshow doodsteek

Muiterij op de set van John de Mol: zijn nieuwste aanwinst Raymond Mens begint te rebelleren. Hij legt vanuit binnen een bom onder de goednieuwsshow, een tv-kindje van de Talpa-baas.

Raymond Mens en Wilfred Genee © SBS 6

Het is een kwestie van tijd voor de goednieuwsshow van SBS 6 van de buis wordt gehaald. De kijkcijfers zijn slecht, het idee is slecht, de uitvoering is slecht en zelfs bij GoedNieuws Vandaag zélf hebben ze er geen vertrouwen meer in. Raymond Mens, een van de deskundigen, legt keihard een bom onder het programma.

‘Van de buis!’

Op de vraag of Raymond denkt dat het programma van de buis gaat, reageert hij bevestigend. “Dat zou heel goed kunnen. Heel simpel: als de kijkcijfers niet omhoog gaan, en drástisch omhooggaan, dan gaan we straks van de buis. Maar goed, dan zit ik nog steeds bij jullie en dan doe ik nog steeds heel veel andere dingen.”

Gewoon afschieten, vindt Raymond. “Ik vind vaak – ik weet niet hoe jij dat ziet – dat televisiemakers het leven wel heel zwaar maken voor zichzelf. Uiteindelijk maak je televisie voor de kijker en ik zeg ook steeds bij GoedNieuws: zometeen is het kerst, heeft er niemand naar ons gekeken, nou, dan gaan we het van de buis halen en maken we weer wat anders.”

‘Niet goed’

Vindt Raymond het programma goed? Hij vervolgt in de rubriek In De Wandelgangen: “Ik vind het nog niet goed, nee. Ik heb altijd gezegd: als het zometeen qua kijkcijfers onderuitgaat en het moet weg, maar ik vind zelf dat het heel goed is, dan vind ik het niet zo erg, want dan heb ik er zelf een goed gevoel bij, maar ik vind het nog steeds niet goed.”

Gastheer Wilfred Genee: “Waar komt dat door?”

Raymond: “De vraag is: voor wie maak je het programma en voor wie is het dan goed nieuws? Nu zie ik er te vaak items in zitten die leuk zijn en goed nieuws zijn als je de hele wereld bekijkt, maar misschien niet voor Mien die thuis op de bank zit.”

Portemonnee

Hoe zou Raymond het programma maken? “Met de gedachte: heb je er thuis wat aan? Ik vind de beste onderwerpen voor zo’n programma om zes uur op SBS 6: dit is er aan de hand, dit is goed voor je portemonnee, je moet daar en daar zijn, je kunt het zelf regelen. Dat gebeurt volgens mij te weinig.”

Er zijn slechts twee uitzendingen per week de moeite waard, vindt Raymond. “Het moet meer een beetje Consumentenbond-achtig, dus: wat is goed nieuws voor jóu? Dat je dat aan mensen vertelt en ze vervolgens zegt waar ze terechtkunnen om iets te regelen.”

Stormschade

Het moet volgens Raymond heel erg huis-tuin-en-keuken worden. “Van de week was de storm er en hadden ze een heel uitgebreid item over waar je het kunt verhalen als je stormschade hebt. Dat is niet gek om zes uur op SBS 6.”

Hij besluit: “Ik vind het niet goed genoeg, maar er werken heel veel mensen heel hard aan en we proberen er wat van te maken. Ik blijf zeggen: neem het ook niet te serieus. In het allerergste geval kijkt er niemand naar en dan ga je weer een ander programma maken. Ik bedoel: laten we het niet al te ingewikkeld maken.”

Oftewel: Raymond geeft er geen cent meer voor. Pijnlijk…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Raymond Mens gooit zichzelf in de uitverkoop. Zou u opstappen bij deze kijkcijferflop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen