‘Matthijs van Nieuwkerk, ga nú aan talkshowtafel van Beau zitten!’

Matthijs van Nieuwkerk wordt geadviseerd om spoedig aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens te gaan zitten. De RTL 4-ster staat daarvoor open: “Ik zou het doen.”

Beau van Erven Dorens en Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Er is nog steeds wat ongemak over Matthijs van Nieuwkerk die aan zijn comeback werkt. De reden? Hij blijft weigeren om gewoon netjes verantwoording af te leggen in een tv-interview. Datzelfde gevoel leeft over Linda de Mol: er staan volgens Luuk Ikink nog genoeg vragen open, maar ze blijft maar weigeren om in een talkshow te gaan zitten.

Begin van comeback?

Matthijs en Linda draaien al ongelóóflijk lang mee in de tv-wereld, hebben talloze praatprogramma’s gemaakt, maar weigeren om nu zélf even te komen vertellen wat er allemaal fout is gegaan. Blijf dan gewoon lekker thuis en doe je gordijnen dicht, vinden critici. En daarom wekt Matthijs’ comeback als gespreksmaatje van Anouk wat wrevel.

RTL 4-ster Beau van Erven Dorens gisterenavond in zijn talkshow: “Het was interessant om Anouk te zien, maar het was misschien nog wel interessanter om Matthijs weer terug te zien. Jij bent een goede vriend van Matthijs. Is dit het begin van weer een comeback?”

‘Ik mag het hopen!’

Ja, antwoordt Marc-Marie Huijbregts. “Ik mag het hopen. Ja, ik denk dat het ook wel lang genoeg heeft geduurd en dat het ook wel goed is als hij weer wat gaat doen. Iedereen dacht natuurlijk: we wachten allemaal op het onderzoek, maar dat gaat dus helemaal niet over hem, maar over heel veel meer. Daar moeten we volgens mij niet op wachten.”

Telegraaf-journalist Wouter de Winther wordt een beetje moe van dat gedoe over Matthijs. Hij vindt de presentator een beetje laf. “Er wordt zó een circus gemaakt van die man. Ik zeg: zet hem gewoon hier op die stoel, heb een gesprek erover en dan kunnen we dan door ofzo.”

Beau wil wel

Marieke Elsinga begrijpt niet waarom dat nodig is. “Maar dat hebben we toch in de Volkskrant gehad, dat gesprek?”

Nee, vervolgt Wouter: “Nou ja, de man werkt voor de televisie, dus dan zeg ik ook: gelijke monniken, gelijke kappen. Iedereen moet wel zijn zielenroerselen bij hem blootgeven, maar dan willen we het misschien ook wel van hem horen en als we dat gehad hebben, dan kunnen we door.”

Beau ziet dat wel zitten. “Die invitatie staat open. Dan ruimen we de tafel leeg en dan kunnen we dat gesprek gaan voeren, maar ik vraag me af of hij daar wel zin in heeft.”

‘Ik zou het doen’

Marc-Marie vraagt zich af wat handig is. “Zou jij daar zin in hebben?”

Beau: “Als ik hem was zou ik dat wel doen. Hij is eloquent genoeg. Hij heeft een jaar op de strafbank gezeten, hij heeft niet iemand vermoord, dus laten we dat gesprek gewoon een keer voeren.”

Marc-Marie: “Nee. Stemverheffing…”

Beau: “Nou, wel iets meer dan een stemverheffing.”

Marc-Marie: “Ja. Een paar keer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk aan tafel bij Beau van Erven Dorens. Goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen