Bridget Maasland bekritiseert Anouk: ‘Dit geeft me rare bijsmaak’

Bridget Maasland houdt er een rare bijsmaak aan over dat Anouk een interview heeft gegeven aan Matthijs van Nieuwkerk. “Ze stond toentertijd bij The Voice echt direct op.”

Bridget Maasland en Anouk © RTL

Anouk heeft een nieuw album uitgebracht en ze heeft Matthijs van Nieuwkerk uitgekozen om haar daar als eerste uitgebreid over te interviewen. En niet iedereen is daar heel erg enthousiast over. Zo is Bram Moszkowicz zeer kritisch over het vraaggesprek: “Ik heb zo mijn twijfels bij dat elkaar een veer toebedelen.”

Bridget sneert

Waarom heeft Anouk uitgerekend voor iemand gekozen die na zijn wangedrag nog niet volledig gerehabiliteerd is? Omdat hij haar de vorige keer ook interviewde, denkt Rob Goossens. “Ik denk dat ze nu zoiets had van: shit, nu komt dat circus weer, ik moet het toch op de een of andere manier gaan lanceren, hoe ga ik voor die veilige omgeving zorgen?”

Bridget Maasland sneert daarop in de BLVD Podcast: “Maar veilige omgeving en Mathijs van Nieuwkerk is natuurlijk wel een contradictie.”

Rob: “Ja, dat is de interessante paradox hier. En tegelijkertijd, ja, de meest vreselijke mensen kunnen een hele lieve vader voor een kind zijn.”

Rare bijsmaak

Bridget zou zelf een andere keuze hebben gemaakt, zegt ze. “Hij houdt natuurlijk wel echt van muziek. Dat hebben we ook altijd in De Wereld Draait Door kunnen zien en ook in de programma’s die hij daarna heeft gemaakt, dus zover begrijp ik het. Maar ergens heb ik toch ook een beetje een rare bijsmaak.”

Waarover dan? “Over het feit dat Anouk destijds bij The Voice direct opstond toen het over grensoverschrijdend gedrag ging en daar wilde ze nooit meer mee werken. En nu dus via de andere kant wil ze wel met iemand anders graag werken die toch ook wel iets op zijn kerfstok heeft. En waar het onderzoek ook nog niet van af is gerond.”

Bijzonder hoofd

Rob begrijpt die gevoelens wel. “Ik denk dat het bij Anouk niet heel veel zin heeft om überhaupt een poging te doen haar te doorgronden. Ik denk dat zij een erg bijzonder hoofd heeft. Maar ja, het is wel… Ja, ik kan het niet met je oneens zijn. Ja, Matthijs wordt dan van andere dingen beschuldigd, maar het is wel allemaal grensoverschrijdend gedrag.”

De DWDD-slachtoffers zullen zich door Anouk genaaid voelen, denkt Rob. “Ja, zij heeft natuurlijk zelf ook in DWDD nooit met de tirades van Matthijs te maken gehad, maar de mensen die haar items voorbereiden wel. En ja, ik ben wel echt heel benieuwd hoe die mensen die altijd met haar werkten op deze set terugkijken.”

Niet logisch

Collega-entertainmentkenner Eric de Munck is ook kritisch. “Ja, en ook op die plek waar het was, want het was in de Lichtfabriek, vlakbij de DWDD-studio. Ze hadden het er ook helemaal niet echt over. Anouk zei ook van: ‘Ja, hij was de eerste aan wie ik dacht en dus moest hij het worden.’ Ik denk: ja, oké, maar dat vind ik niet per se logisch.”

Hij besluit: “Ik vond vooral de toon en dat ze het er niet over hadden… Dat ze allebei zo blij waren om elkaar weer te zien, terwijl ik denk: zij is inderdaad zó heftig tekeergegaan tegen Ali B en al die mensen van The Voice. Zo extreem. En dan nu poeslief gewoon, als een soort van twee verliefde pubers zaten ze dat interview af te werken.”

Bridget: “Het voelde een beetje dubbel, zeker omdat er ook niet over werd gesproken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ongemakkelijk dat Anouk kiest voor Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen