Özcan Akyol slachtoffer van pittige grap Even Tot Hier: ‘Nepvriend’

De mannen van Vandaag Inside kunnen plotseling nog zó hun best doen alsof er nooit iets is gebeurd, maar het imago van Özcan Akyol is wel degelijk permanent beschadigd. “Nepvriend!”

Even Tot Hier © NPO

Wilfred Genee kan het mensen flink moeilijk maken en dat heeft ook Özcan Akyol ondervonden, maar nu hij tóch weer aan tafel is gaan zitten bij Vandaag Inside, laat hij hem werkelijk met álle vragen wegkomen die nog openstaan over brulfilmpje-gate. De kijker zal nooit weten waarom hij Matthijs van Nieuwkerk zo gruwelijk heeft genaaid; het wordt weggemoffeld.

Pittige grap

De mannen van VI hechten overduidelijk waarde aan Eus als tafelgast en daarom willigen ze kennelijk zijn eis in om er niet meer over te praten, maar je kunt je afvragen voor wie dat eigenlijk goed is. Eus zwijgt over een bizarre mediarel waar nog steeds openstaande vragen over zijn en VI verliest geloofwaardigheid door er opzichtig niet naar te vragen.

Waar er in het VI-universum plotseling kennelijk nooit iets is gebeurd, staat Eus daarbuiten tegenwoordig bekend als een matennaaier. Iemand die iets heeft gesuggereerd over een brulfilmpje en daarmee zelfs mensen tegen Matthijs heeft opgestookt, waaronder Jan Slagter. En daar werd gisteren een pittige grap over gemaakt in Even Tot Hier.

Slechte vriend

Jeroen Woe en Niels van der Laan zijn terug met een nieuw seizoen van de satirische tv-hit en Eus is een van hun eerste BN’er-slachtoffers. Ze hadden het gisteren onder meer over de onthulling dat Ajax-directeur Alex Kroes vlak voor zijn aantreden 17.000 aandelen in de club heeft gekocht. “Dan handel je met voorkennis. Dat is een misdrijf”, luidt de kritiek.

Dan merkt Niels op: “Dat is sowieso dom, want een aandeel Ajax is nog minder waard dan de vriendschap van Eus.”

Oei… Dat Eus in zo’n korte tijd synoniem is komen te staan voor backstabber is natuurlijk wel héél pijnlijk.

Hazes-grap

Er passeerden nog meer BN’ers de revue als lijdend voorwerp in Even Tot Hier, bijvoorbeeld toen het ging over het ‘programkabinet’ dat er moet komen. “Niemand weet wat het is! Het is eigenlijk kort voor ‘programmakabinet’”, aldus Niels.

Jeroen: “Waarom noemt hij het dan ‘program’ en niet ‘programma’?”

Niels: “Informateur Kim Putters is een soort Roxeanne Hazes. Hij vindt het fijner zonder ‘ma’.”

Khalid Promes

Het gaat ook nog kort over de discutabele voetballer Quincy Promes, die vastzit in Dubai en waarvan Nederland heeft gevraagd om uitlevering. “Want hij heeft zich schuldig gemaakt aan drugscriminaliteit, geweld en belastingfraude. Voor dat soort jongens hebben we in Nederland maar twee opties: of de gevangenis of een eigen talkshow.”

Dan wordt Quincy groot afgebeeld naast Sophie Hilbrand… Ai. Nóg iemand die heel hard van de imagoladder is gedonderd: Khalid Kasem…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vandaag Inside doet met Özcan Akyol opeens alsof er niets gebeurd is. Slim?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen