Zwarte dag voor Matthijs van Nieuwkerk: ‘Rechtszaak tegen RTL?’

Het is een afschuwelijke dag voor Matthijs van Nieuwkerk. Vandaag, 21 april 2024, zou de dag van zijn grote tv-comeback zijn, maar dat is in rook opgegaan. “Rechtszaak tegen RTL?”

Peter van der Vorst en Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Matthijs van Nieuwkerk ontwaakt vandaag met een knoop in zijn maag. Krijgt hij een hap door zijn keel bij het ontbijt? Eigenlijk zou hij vanavond zijn grote tv-comeback maken in een ‘actueel programma vol muziek’. Nou, niets van dat al. De presentator ligt vanavond waarschijnlijk vroeg in bed, samen met zijn Martha, om deze dag snel te vergeten.

Zaak tegen RTL?

RTL 4 heeft na druk van buitenaf besloten om Matthijs tóch on hold te zetten en nu zit hij volgens Story al maandenlang ondergedoken in Parijs. En daar was hij aanvankelijk snode plannen aan het smeden. “Matthijs wilde juridische stappen tegen RTL ondernemen en is daar met advocaten over in gesprek geweest”, zegt een bron in het tijdschrift.

Het is niet doorgegaan. “Uiteindelijk heeft hij besloten om geen rechtszaak tegen RTL aan te spannen, omdat de kosten van onder anderen een advocaat niet te overzien zouden zijn. Wel heeft Matthijs voor zichzelf besloten dat hij voorlopig niet meer terug op tv wil en, als het aan hem ligt, dus niet als presentator op RTL te zien zal zijn.”

Omzetverlies

De streep door het nieuwe programma van Matthijs is volgens tv-autoriteit Tina Nijkamp ook een aderlating voor MediaLane, het productiebedrijf van de dochter van Joop van den Ende. “Matthijs’ huisproducent MediaLane loopt gigantisch veel omzet mis door het stopzetten van de samenwerking.”

Het is volgens Tina geen toeval dat juist MediaLane plotseling de nieuwe dagelijkse quiz De Dag van Vandaag mag gaan maken. Dit programma zal vanaf 12 augustus te zien zijn op de plek van de late talkshow van RTL. “Goedmakertje vanuit RTL om juridisch gedoe te voorkomen? Of zou Matthijs hier alsnog een rol in gaan spelen?”, vraagt ze zich af.

Goedmaker

Een show met Matthijs lijkt er op korte termijn niet meer te komen. “Het heeft dus veel weg van een goedmaker richting MediaLane.”

Is er ook een goedmakertje richting Matthijs? Dat is onduidelijk. Hij zit door RTL’s tv-baas Peter van der Vorst met de gebakken peren. En zónder programma. “Het zal een beladen dag zijn voor Matthijs.”

Vanavond zendt RTL 4 in plaats van de nieuwe Matthijs-show een aflevering van Beste Kijkers uit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijd om Matthijs van Nieuwkerk weer terug op de buis te brengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen