Luuk Ikink streng voor Linda de Mol: ‘Er móet een interview komen’

Linda de Mol loopt de godganse dag duimend over haar landgoed in de hoop dat de Voice-rel eindelijk eens gaat liggen, maar niets is minder waar. “Er móet een interview komen”, vindt Luuk Ikink.

Linda de Mol en Luuk Ikink © RTL

Wel de lusten, maar niet de lasten: Linda de Mol heeft jarenlang miljoenen euro’s geïncasseerd dankzij de gunst van het publiek, maar nu datzelfde publiek vragen heeft over haar rol in het Voice-misbruikschandaal geeft ze niet thuis. Ze weigert om zich in een onafhankelijk medium te laten interviewen over wat ze precies geweten heeft.

Wantrouwen

Er zijn nog ongelooflijk veel vraagtekens. Haar (ex-)liefje Jeroen Rietbergen stelt bijvoorbeeld dat hij in elk geval één misdraging bij The Voice al jaren geleden heeft opgebiecht aan Linda. Zij ontkende dat pas vorige maand, acht (!) maanden na zijn excuusbrief. Die plotselinge draai heeft voor veel wantrouwen gezorgd.

Tegelijkertijd wist Linda ook al geruime tijd over de vermeende verkrachtingen door Ali B. Ze heeft daar binnen Talpa niets mee gedaan, zogenaamd op verzoek van de vermeende slachtoffers in kwestie. Een makkelijke smoes, omdat Linda haar broer John de Mol ook heel discreet had kunnen adviseren om afstand te kunnen nemen van Ali.

Verspreking

De vraagtekens over Linda en haar rol stapelen zich op. De laatste vraag die gerezen is komt van Sébas Diekstra, die als advocaat meerdere Voice-slachtoffers bijstaat. Hij heeft de comeback-column van Linda nog eens goed gelezen en is erachter gekomen dat de gevallen tv-koningin zich daarin behoorlijk verspreekt.

En wat doet Linda? Hooghartig zwijgen. Die vertrouwt de media niet meer. Ze wil uitsluitend af en toe wat BN’ers onderkotsen in haar blaadje. Een enorm zwaktebod natuurlijk.

Luuk wil uitleg

Linda denkt kennelijk dat dit allemaal wel overwaait, zegt mediakenner Victor Vlam in zijn podcast De Communicado’s. “Ze hadden gehoopt dat dit hele verhaal rond The Voice een beetje zou wegebben, maar dat is echt niet gebeurt. Heel veel showbizzrellen zijn men na een maand alweer totaal vergeten, maar deze totaal niet.”

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vreest echter voor Linda dat ze de geest niet meer in de fles krijgt. “Je verwacht toch nog steeds het interview met Linda. Dat móet op een gegeven moment een keertje komen natuurlijk. Dat wil iedereen horen en dat moet dan waarschijnlijk bij een talkshow”, zegt hij in de BLVD-podcast.

Sollicatie

Luuk denkt dat Linda uiteindelijk plaats moet nemen in een talkshow. “Bij ons mag ook, kom gezellig, maar die staan nu allemaal weer in dat blad al die talkshowmensen (LINDA. heeft een themanumer over talkshows, red.). Dat is een beetje een soort rare cross-over.”

Collega Rob Goossens: “Ja, maar nu je dat zo zegt… Misschien is dit wel een soort van voorzichtige sollicitatie, dat ze dit zo heeft afgetast. Dat ze denkt: die Khalid Kasem vind ik wel een schappelijke gast, daar ga ik zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol wil het liefst dat de rel overwaait en ze geen verantwoording hoeft af te leggen. Gunt u haar dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen