Marieke Elsinga’s tv-brug stort in: ‘En Martijn Krabbé? Die bibbert!’

Televisiekarma: op de avond dat RTL Boulevard opent met het nieuws dat NPO 1 de laatste tijd zo slecht scoort, wordt thuishonk RTL 4 compleet verpletterd. En juist door díé concurrent.

Marieke Elsinga en Martijn Krabbé © RTL

O, o, o: wat scoort NPO 1 de laatste tijd toch slecht. Ze raakten er gisteren niet over uitgepraat in het openingsitem van RTL Boulevard. Klopt helemaal, maar het is best wel schrijnend dat uitgerekend NPO 1 de nieuwe zaterdagavond van RTL 4 gisteren compléét verpletterde. Marieke Elsinga’s tv-brug stort in en Martijn Krabbé stelt teleur.

Tv-brug stort in

Marieke heeft flink wat te verduren met haar programma The Jump, waarin ze kandidaten met te weinig feitenkennis van een brug af gooit. Het scoorde al niet best, maar sinds gisteren is er hevige concurrentie van Even Tot Hier. Na 888 duizend, 736 duizend en 631 duizend kijkers, zaten er nu nog maar 532 duizend kijkers voor de buis.

Wat Tina Nijkamp daarvan vindt? “Tja, als dit zo doorgaat eindigt het op 300 duizend kijkers”, schrijft ze op haar analysekanaal. “Dat zal wel niet, maar of hier een vervolg op komt? Lijkt me onzeker. Het zit nu op Hotel Hollandia-niveau qua cijfers.”

En Martijn dan?

En Martijn Krabbé dan? Die begon voorafgaand om 20.00 uur met een nieuw programma met Jelka van Houten, namelijk All Against 1. Dat is gestart met 629 duizend kijkers, ook geen vetpot. “Dat is gewoon te weinig en de slechtste 20 uur-zaterdagscore van dit najaar voor RTL4. Oh Wat Een Jaar met Chantal scoorde stuk hoger.”

All Against 1 wordt al weken gepromoot op RTL 4. “Dus minimaal 800 duizend kijkers was wel de target denk ik. Vooral voor Martin Krabbé en Jelka van Houten is het gewoon een grote tegenvaller. Voor Martijn was het de eerste liveshow sinds The Voice en voor Jelka de eerste liveshow ooit op tv.”

Bibberen

Die twee zullen het nu wel flink benauwd krijgen, denkt Tina. “Geen taart maar vooral bibberend naar aflevering twee, want of de kijkcijfers zo blijven lijkt me ook hoogst onzeker.”

De commerciële concurrent SBS 6 doet het niet veel beter: daar zakt Ranking the Talent naar 396 duizend kijkers. “Johnny de Mol heeft bijna nooit een flop, maar nu wel. Au. Kees Tol erna tikt opnieuw de 300 duizend niet eens aan met Casino Royaal: 288 duizend kijkers. Gelukkig is het alweer bijna maandag voor SBS 6.”

Even Tot Hier aan kop

Waar al dat tv-leed door wordt veroorzaakt? Het enorme succes van Even Tot Hier. De seizoenspremière trok gisteren ruim 2 miljoen kijkers naar NPO 1. “Het is de beste seizoensopening tot nu toe. Het is het tiende seizoen van Even Tot Hier, maar niet eerder scoorde de eerste aflevering zo hoog en boven de 2 miljoen. Ongelofelijk knap.”

Tina besluit: “Het is ook de vierde best bekeken aflevering ooit. De best bekeken aflevering was die van 18 december 2021 met 2,3 miljoen kijkers. Conclusie: dit seizoen zal waarschijnlijk records gaan regenen en wat zijn de kijkers blij dat het terug is. Deze kijkcijfers zeggen namelijk dat we het programma enorm gemist hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

The Bridge stort in. Bewijs dat de tv-kijker meer inhoud verlangt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen