Eva Jinek stiefelt ’s avonds laat door Abcoude, lijkt op enge kleuter

Ze hebben in Abcoude flink wat te stellen met al die BN’ers als dorpsgenoten. Ze dachten met Arie Boomsma wel het ergste te hebben gehad, maar nu begint ook Eva Jinek heel raar te doen.

Eva Jinek © RTL, webcam Abcoude

Eerst zaten ze met z’n allen in Amsterdam-Zuid en het Gooi, maar sinds een aantal jaar is er ook een BN’er-dependance in Abcoude. Het dorpje onder de rook van Amsterdam haalde drie jaar geleden al de uitzending van RTL Boulevard door die plotselinge invasie van BN’ers. En nu zitten ze er maar mooi mee opgescheept.

Loch Arie

Er wordt op het dorpsplein vooral gefluisterd over Arie Boomsma. Hij was ooit, toen hij nog op televisie was, relatief normaal, maar sinds hij fitfluencer is geworden en tussen de schapen is gaan wonen, is het hek echt van de dam. Tegenwoordig staat onze dumbbelldominee bekend als de dorpsgek van Abcoude.

Arie doet echt héél mal in dat dorp. Passanten schrikken zich dood als Arie weer in de ijskou door de grachtjes en beekjes aan het trappelen is. Wat hij daar doet? Niemand die het weet. Voor zover bekend mogen we Arie nog altijd aanspreken met ‘hij’ en ‘hem’, maar kennelijk voelt hij zich soms ook een beetje als het monster van Loch Ness.

Angst

Het zorgt onmiskenbaar voor een zekere vorm van angst in dat dorp. “Je zal maar net met je hondje langs de sloot lopen en dan komt ’t hoofd van Arie Boomsma opeens uit het water”, merkte de bezorgde burger Kaj eerder op op X.

En nu hebben ze daar dus ook Eva Jinek wonen. Die kennen we allemaal als een vrij kalme vrouw, maar privé heeft natuurlijk iedereen zijn pieken en zijn dalen. Daar wordt de tv-kijker nooit echt mee geconfronteerd, maar bij Eva in de buurt zien ze natuurlijk veel meer dan de massa thuis.

Regenjas

Eva is afgelopen vrijdagavond, zo rond 20.45 uur, plotseling uit haar huis gestapt, terwijl ze normaal gesproken altijd binnen zit bij haar nieuwe baby. Dat doet ze met liefde, maar nu werd ze er even hélemaal kriegelig van; de muren kwamen op haar af. “Alleen beton zou mijn actieradius nog kleiner kunnen maken”, moppert ze in haar nieuwsbrief.

Kennelijk was Eva’s beslissing om de straat op te gaan zó impulsief dat ze geen tijd had om even wat normale kleren aan te doen. “Dus trek ik de regenjas van mijn man aan en ga wandelen in het dorp.”

Enge kleuter

En dat terwijl het dus helemaal geen mooi weer was. Een beetje luguber weer zelfs. Gaat ze dan in haar enge regenjas. “Het is nat en donker en niet al te koud, de straten glimmen en overal hangt de geur van open haard. Als ik het grootste restaurant van ons dorp passeer, zie ik hoe vol dat zit.”

En wat doet Eva? Die begint naar binnen te gluren. “In de weerspiegeling zie ik mezelf: wit haar, wit hoofd, een te grote regenjas met mouwen die over mijn handen hangen waardoor ik op een enge kleuter lijk.”

Zit je rustig met je kinderen te eten, gaat Eva opeens eng doen voor het raam. Angstaanjagend. Kan Khalid Kasem alsjeblieft zo snel mogelijk plaatsmaken?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek is na vier jaar RTL 4 financieel onafhankelijk geworden. Deed ze het voor het geld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen