Youp van ’t Hek basht zieke Tim den Besten: ‘Woke-psychose’

Het lijkt Youp van ’t Hek niet te deren dat Tim den Besten momenteel ziek op bed ligt, want hij schrijft in NRC een vernietigende column over de in opspraak geraakte VPRO-ster. “Woke-psychose!”

Youp van 't Hek en Tim den Besten © NPO

Tim den Besten heeft vlak na het uitkomen van zijn vermeende wangedrag op Grindr laten weten dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van kanker. Critici zijn daarom verdeeld in welke mate je daarom moet berichten over de drie aangiftes die er tegen hem zijn gedaan. Johan Derksen twijfelt of dat ziekbed echt is, Iris van Lunenburg vindt dat het te ver gaat.

Gemene column

Het houdt Youp van ’t Hek in elk geval niet tegen om een vernietigende column te schrijven over de in opspraak geraakte VPRO-ster, want hij gaat dit weekend in NRC behoorlijk los op Tim.

Youp herinnert zijn lezers eraan hoe erg Tim ooit zat te huilen op de nationale radio, omdat hem kwalijk was genomen dat hij een traditioneel Sinterklaas-liedje had gezongen op televisie. Hij zat als een ‘idioot te janken’, aldus de cabaretier. “De langdurige huilbuireactie van die Tim was in mijn oude ogen zo raar, dat ik dacht: god kind, slaap je wel genoeg?”

Woke-psychose

Er zijn wel ergere dingen op de wereld, vindt Youp. Dan ga je volgens hem ‘niet zitten tutmutsen over het woordje ‘knecht’ dat per ongeluk uit je iets te enthousiaste mondje is gevlogen’. “Is er niet iets heel anders aan de hand? Dit was een soort woke-psychose. Je kunt in deze wonderlijke tijden ook te veel deugen.”

Kennelijk ging het toen ook al niet goed met Tim, aldus Youp. “Hij sliep inderdaad niet genoeg omdat hij nachtenlang op een homodatingsite vunzige praatjes uitwisselde met andere hitsige mannen.”

‘Was er aan toe’

Leeft Youp mee met Tim? Alles behalve. “Ik was eigenlijk wel toe aan een seksueel getint BN’er-schandaaltje. Het leed van een eenzame zielenpiet dat ongetwijfeld uitdraait op een gezellige cancelling van de kneus in kwestie.”

Hij besluit: “Boulevard, Shownieuws en allerlei opgewonden juiceteefjes als Jan Roos hebben hier de komende weken hun handen vol aan. Conclusie? Je moet als BN’er beter op je l*l letten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Youp te ver gaat door Tim den Besten te bashen terwijl hij ziek is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen