Luuk Ikink gelooft in slinkse theorie: ‘Pr-tactiek van Meilandjes’

Luuk Ikink gelooft heilig in de slinkse theorie over de tijdelijke terugkeer van huishoudster Nadège Coffinet in de realityserie Chateau Meiland. “Ja, dat zou eigenlijk best wel kunnen.”

Martien Meiland en Nadège Coffinet © SBS 6

Nadège Coffinet was de huishoudster in het Franse chateau van de Meilandjes, maar ze is in 2020 echt op een heel gemene manier aan de kant gezet. De tv-familie zou later dat jaar terugkeren naar Nederland en vanwege corona waren er tot hun remigratie tijdelijk geen gasten op het chateau, dus haar werk was niet echt meer nodig. Dat is nog wel logisch.

Abrupt eruit

Het contract van Nadège liep in dat jaar echter nog tot eind augustus en in zo’n groot kasteel kun je natuurlijk altijd wel een extra handje gebruiken. Toch wezen ze haar aan het begin van de zomer echt héél abrupt de deur, wél met de belofte om haar door te betalen tot einde contractdatum. Oftewel: ze hadden gewoon geen zin meer in die vrouw.

Nadège voelde zich als oud vuil behandeld en dat is natuurlijk wel begrijpelijk. Ze is een eenzame vrouw en voor het leuke effect op televisie gingen de Meilandjes echt heel erg leuk met haar om. Daardoor dacht ze een soort tweede familie gevonden te hebben. Tja, totdat de cameraploeg de deur uit was en ze haar niet meer nodig hadden…

Sleaze and dirt

Die schaamteloze omgang met Nadège is een beetje exemplarisch voor hoe de Meilandjes omgaan met de mensen. Hoewel haar afscheid dus niet de schoonheidsprijs verdiende, begon ze daarna echter wel héél erg dramatisch te doen. Ze had die tv-familie gewoon direct uit haar balboekje moeten schrappen, maar ze kroop heel erg in de slachtofferrol.

Nadège riep vervolgens overal dat ze door de Meilandjes aan de antidepressiva moest, al was dat misschien nog wel waar ook. Na zo’n leuke periode met tv-opnames, zat ze plotseling weer in haar flatje, ergens achthoog achter. En een verbitterde vrouw kan flink wat schade aanrichten; ze begon te roepen dat de Meilandjes op televisie heel erg fake zijn.

Schandaalboek

Hoewel met name Maxime Meiland aanvankelijk ábsoluut geen tv-hereniging met Nadège wilde, is dat er de afgelopen weken tóch van gekomen op SBS 6. En volgens Caroline van Eeden, een andere gewezen huishoudster van de Meilandjes, is het duidelijk waarom: ze vreesden dat Nadège net als zij met een schandaalboek zou komen.

En die theorie is volgens RTL Boulevard-sterren Luuk Ikink en Rob Goossens heel plausibel. Heel gemeen zegt Luuk in zijn BLVD Podcast: “Ik ben ook zat van die vrouw, maar al best wel lang. Ik denk: waarom komt zij de hele tijd terug in dat programma? Ik heb daar gewoon geen behoefte aan, aan haar.”

Medelijden

Niemand vindt Nadège leuk, aldus Rob. “Ik ben het helemaal met je eens en ik vraag me ook af of er überhaupt mensen zijn die haar echt leuk vinden. Ik ken wat mensen die met haar meeleven, omdat ze toen wel heel abrupt eruit was natuurlijk. Maar meer dan medelijden, iets dat positiever is dan medelijden, heb ik bij niemand kunnen ontdekken.”

Het is volgens hem inderdaad gewoon een pr-tactiek van de Meilandjes. “We hebben natuurlijk de oude huisvriendin die met een schandaalboek is gekomen en het gevoel bekruipt me dat ze Nadège een beetje dicht bij zich willen houden om te voorkomen dat ze zo’n boek gaat schrijven.”

Schandaalboek

Je ziet ook dat de Meilandjes zich helemaal niet vermaken met Nadège, aldus Rob. “Je ziet Martien dus de hele tijd verbijten van: oké, hier moeten we doorheen, want als ze dit leuk heeft gevonden, dan gaat ze weer twee jaar geen schandaalboek schrijven.”

Luuk kan zich wel vinden in die theorie: “Ja, dat zou kunnen, dat ze denken van: we houden nu onze mensen maar dicht bij ons.”

Rob: “Ja, want voor de rest… Het klinkt misschien onaardig, want het is ook onaardig: ik vind Nadège helemaal geen vrouw met wie ik ook maar een minuut van mijn leven zou willen doorbrengen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen