‘Huh? Meilandjes verbouwen voor tonnen en tóch energielabel G!’

De Meilandjes hebben hun pension Code Rosé alweer in de verkoop gezet. Ze vragen een half miljoen euro meer dan waar ze het zelf voor verkocht hebben. “En dan krijg je energielabel G!”

Meilandjes © William Rutten

Erica en Martien Meiland zijn er alweer klaar mee: hun pension Code Rosé draait amper, maar staat nu alweer in de verkoop. Ze vinden het te hard werken om daar elke ochtend wat ontbijtjes te serveren. De vraagprijs? 2 miljoen euro. En dat terwijl ze het dik een jaar geleden voor 1,5 miljoen euro kochten. Vreemd, vindt Privé-ster Jan Uriot.

Energielabel G

Jan vindt dat wel erg veel geld voor zo’n koud hok. “Ze hebben het een jaar geleden voor 1,5 miljoen euro gekocht en het moet nu voor 2 miljoen verkocht worden. Het is allemaal miljoenen, miljoenen. Het duizelt je van de miljoenen. Dan denk ik van: waarom heeft dat object dan nog steeds energielabel G? Dat is raar”, zegt hij in Wat Vindt Jan.

“Als je nou toch miljoenen aan het uitgeven bent… Ik weet het zeker, want ik heb het ook gedaan: voor 50.000 euro kun je zo’n object verduurzamen en energiezuinig maken. Ik begrijp het niet, want die Erica zit in de gemeentepolitiek. Die is voor het milieu en voor verduurzamen. Waarom hebben ze dat pand dan niet meteen goed aangepakt?”

Kat in de zak

Voor de nieuwe koper is zo’n oud pand gewoon een kat in de zak, denkt Jan. “Nu gaat iemand het kopen – tenminste, dat mogen ze hopen – en die moet het inderdaad weer in de buidel tasten.”

Jan begrijpt sowieso niet dat ze ermee ophouden. “Ze gaan ermee stoppen omdat ze het vermoeiend vinden om ’s morgens om zes uur de ontbijtjes te maken. Dan denk ik van: ik zou er dan gewoon een hulpploeg inzetten. Er zijn mensen zat die daar ontbijtjes kunnen maken.”

Voor de familie

Maar dan boekt toch niemand dat pension? De pensiongasten zijn stuk voor stuk groupies. “Ja, nou weten we dat de gasten daar komen voor de familie. Kom jij dan als familie om tien uur even aan om een handtekening te zetten en een fotootje te maken en klaar ben je. Zet er een ontbijtploeg neer, weet je wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de logees van de Meilandjes gaan annuleren zodra zij vertrekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen