Paul de Leeuw haalt keihard uit naar Meilandjes: ‘Verschrikkelijk!’

Paul de Leeuw is echt totáál niet onder de indruk van de nieuwe BN’er-show van de Meilandjes. Als dit de opvolger is van Villa Felderhof, dan is het volgens de tv-ster wel héél pover.

Meilandjes en Paul de Leeuw © William Rutten, RTL

BN’ers maken graag programma’s met BN’ers. Het liefst praatgrage BN’ers. Beau van Erven Dorens vult er hele uitzendingen mee, maar ook de Meilandjes hebben nu een programma met kletsende BN’ers: Chateau Meiland VIPS. Het is de bedoeling dat Martien Meiland en zijn familie de sterren ondervragen, maar interviews kun je het niet noemen.

‘Verschrikkelijk!’

Paul de Leeuw vindt het wel héél pover als dit dan de hedendaagse versie van Villa Felderhof moet voorstellen, zegt hij in de podcast Lightless Lounge. Zelf heeft hij geen ambitie om zo’n soort programma te maken, omdat er volgens hem al te veel in dit genre wordt gemaakt. “Zo’n Villa Felderhof wordt al heel vaak gedaan.”

Hij vervolgt: “Ik zie het terug bij Beau. Beau aan een meertje, Beau op een berg. En de Meilandjes; dat vind ik verschríkkelijk. Niet journalistiek. Het zijn gewoon drie mensen aan een tafel, van [zet zeikstemmetje op]: ‘Hoe gaat het nou? Drink je geen wijn? Oh, je moeder is overleden, hè? Ja, hoe was dat nou?’ Dan denk ik: jongens, kom op.”

Niks in mijn hoofd

Heeft Paul plannen om zo’n soort programma te maken? Nee, zegt hij. “Het grappige is: sinds januari heb ik wat minder werk op me genomen. Ik speel nu in Jesus Christ Superstar. Een kleinere rol, maar mooi om te doen en ik merk nu dat ik de eerste dagen in mijn stoel zat en nu even helemaal niks in mijn hoofd heb. Ik vind het heerlijk.”

Paul houdt rekening met het einde van zijn tv-loopbaan. Blijft hij dan in ons land wonen? “Dat denk ik niet. Ik denk dat ik dan wel weg ben. Met New York heb ik wel echt een heel goede band en we hebben een heel leuk huis in Spanje. Ik zei wel tegen mijn man: ‘Als ik vier of vijf maanden geen werk zou hebben, dan ga ik niet in Nederland wonen, nee.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Meilandjes: geschikte opvolgers van Rik Felderhof?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen