‘Nadège terug in Chateau Meiland uit angst voor schandaalboek’

Nadège Coffinet, de voormalig huishoudster van de Meilandjes, keert plotseling weer terug in Chateau Meiland. Wat zit daarachter? “Ze zijn bang dat er nóg een schandaalboek komt.”

Nadège en Meilandjes © SBS 6

Het heeft Nadège Coffinet zeer verbaasd hoe makkelijk de Meilandjes drieënhalf jaar geleden afscheid van haar namen. De tv-familie gaf haar het gevoel een vriendin te zijn, maar dat bleek niet waar: moeiteloos stuurden ze haar de laan uit. Van de een op andere dag hoefde ze niet meer te komen.

Nadège plots terug

Het tekent een beetje hoe de Meilandjes met mensen omgaan, legde Rob Goossens destijds uit. “Word niet al te goede vrienden met de familie Meiland, want het kan maar op één manier eindigen.”

Met ruzie dus. En toch is Nadège nu opeens weer terug in Chateau Meiland. In de aflevering van deze week was te zien hoe de familie besluit om haar op te bellen en uit te nodigen. Ze is uiteindelijk eind september naar ons land gekomen en dat zal in de komende afleveringen te zien zijn. Maar waarom geven ze Nadège plotseling weer aandacht?

Mensen zonder gevoel

Caroline van Eeden, de gewezen huisvriendin van de Meilandjes die een schandaalboek over de familie naar buiten heeft gebracht, denkt dat de familie doodsbang was dat ook Nadège zou gaan rellen. “Wat ik nu zie gebeuren, is allemaal zó doorzichtig. Nadège zei in 2020 op social media dat ze enorm teleurgesteld was. Volgens haar hadden ze ‘geen gevoel’.”

Ze wijst erop dat Nadège al eens heeft opgemerkt dat de Meilandjes achter de schermen een stuk minder gezellig zijn dan op tv. “Ze lieten me terug naar huis gaan en gaven me de schuld, omdat ik niets deed! Terwijl ik zogenaamd deel uitmaakte van hun familie! Je weet niet alles wat er achter de schermen gebeurt. Het zijn mensen zonder gevoel”, zei ze.

Ook een boek?

Nadège dacht mogelijk ook aan een schandaalboek, zegt Caroline in de nieuwste Party. “Ik begrijp exact wat Nadège toen bedoelde. Sterker nog: ik weet dat ze ook een boekje open wilde doen over wat er zich werkelijk achter de schermen afspeelt bij deze familie. Maar nu paaien ze haar.”

Ze vervolgt: “Want er is immers na mij nóg een huishoudster die haar mond open kan doen. Dat willen ze voorkomen! Ik doorzie het allemaal. Ze is straks weer te zien in de serie en dan ziet iedereen Nadège actief aan het werk in hun nieuwe pension Code Rosé. Nadège krijgt dan de credits van de kijkers en iedereen vindt de familie Meiland weer zo lief.”

Uitgekookt

Dat beeld klopt echter niet, vervolgt Caroline. “Ze zijn, in mijn ogen, uitgekookt en doortrapt. Ze zijn, in mijn ogen, uitgekookt en doortrapt, om het product Meiland in stand te houden.”

Ze besluit: “Nadège werd ernstig ziek en kreeg kanker. Ze hebben haar eruit getrapt en haar afgemaakt in hun boeken. Maar nu denken ze: we halen haar terug. Ze zou immers nog weleens wat kunnen proberen, door middel van een boek ofzo. Zie je wat ik bedoel? Het is allemaal eigenbelang en schuldgevoel. Maar mij niet meer bellen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen