Meilandjes zwemmen in het geld, Nadège bijna dood van honger

Terwijl Martien Meiland en zijn gezin zwemmen in de miljoenen euro’s die hun lucratieve Talpa-contract en zijn hitbiografie opleveren, gaat hun ex-huishoudster Nadège Coffinet bijna dood van de honger.

Nadège Coffinet © SBS

Nadège Coffinet, die door de familie is achtergelaten in het Franse Limoges, heeft het vernederend zwaar. Waar ze bij de Meilandjes een aardige 1.700 euro bruto per maand kreeg, heeft ze nu helemaal niks meer. De vier bijbaantjes die ze na haar ontslag had, zijn allemaal gestopt. “De crisis is groot in Limoges”, vertelt ze in weekblad Privé.

Catastrofe

De huishoudster wordt geplaagd door een financiële ‘catastrofe’, zegt ze zelf. “Ik moet snel weer een baan zien te vinden, want met de 500 euro die ik nu krijg (van de Franse staat, red.), kan ik niet rondkomen. Ik betaal alleen al 300 euro aan huur en dan heb ik nog mijn andere vaste lasten en levensonderhoud.”

De situatie van Nadège is schrijnend. “Met kerst had ik niet eens een boom staan. Ik kon ook niet aan vrienden vragen om met Kerstmis langs te komen, want ik heb amper geld om eten voor mezelf te kopen.”

Slechtste feestdagen ooit

Nadège dreigt dus langzaam uit te hongeren in Limoges. “Maar ik blijf optimistisch, want ik moet door. Hopelijk komt er in het nieuwe jaar een baan waarbij ik gewoon acht uur per dag kan werken.”

Ze is blij dat de feestdagen erop zitten, want het was een kwelling voor Nadège. “Dit waren de slechtste feestdagen uit mijn leven. Mijn beste vriendin is namelijk ook opgenomen in het ziekenhuis. Ze heeft kanker. Ik ben kapot van verdriet. Soms weet ik het allemaal niet meer. Waarom moet mij dit allemaal overkomen?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen