Harteloze Meilandjes behandelen Nadège als stuk vuil

Er komen steeds vaker geluiden naar buiten dat de Meilandjes helemaal niet zo leuk zijn als we allemaal denken. Een lach als de camera aanstaat, een mes in je rug als de cameraploeg is vetrokken: huisvriendin Caroline van Eeden maakte het al eens mee en nu is huishoudster Nadège Coffinet aan de beurt. Voor hun SBS 6-show was het leuk om Nadège onderdeel van de familie te maken en mee te nemen op vakantie, maar nu is ze gedegradeerd tot slechts een overtollig personeelslid.

Het is begrijpelijk dat de Meilandjes geen personeel meer nodig hebben nu hun bed & breakfast is getroffen door het coronavirus, maar ze hebben Nadège op een wel heel brute wijze naar huis gestuurd.

Hoewel haar contract nog tot eind augustus loopt, is ze per direct niet meer welkom. Terwijl haar het gevoel werd gegeven dat ze onderdeel was geworden van het familiegeluk, komt ze er nu achter dat alles voor de bühne was.

Ontslagen

Nadège deed gisteren exclusief haar verhaal in Shownieuws. “Ik kwam vanochtend aan, dronk mijn koffie zoals gewoonlijk. Ze zeiden: ‘We moeten met je praten, Nadège.’ Ze zeiden: ‘Wil je hier niet meer werken?’ Ik zei: ‘Waarom zeggen jullie dat?’ Ze zeiden: ‘Omdat je niets meer doet, je doet je werk niet meer.’ Ik zei: ‘Hoe bedoel je, je doet je werk niet meer?’ Daarna hebben ze gezegd: ‘We betalen je nog tot en met 31 augustus, tot het einde van je contract en je kunt nu naar huis gaan.’”

Al een jaar lang heeft Nadège zich in het zweet gewerkt op het chateau. “Gisteren heb ik nog alle hoeken van het kasteel gedaan, ik doe mijn werk zoals gewoonlijk.”

Stuk vuil

Erica is een berekende boekhouder, maar in Martien is ze echt teleurgesteld. “Ik ben echt heel, heel, heel erg teleurgesteld. Ik zag dit absoluut niet aankomen, vooral niet van Martien. Omdat Martien iemand is waar ik gek op ben, met wie ik altijd veel gelachen heb en met wie ik het goed kon vinden.”

Nadège voelt zich als een stuk vuil behandeld. “Ik begrijp het niet dat ze me vanochtend als een stuk oud vuil behandeld hebben. Wat me het meest steekt is dat ze vanochtend hebben gezegd dat ik niet werk, dat doet me pijn.”

De Meilandjes hebben volgens haar twee gezichten. “Het zijn mensen die twee kanten hebben. Ze kunnen heel aardig zijn, die interviews op televisie geven dat ze alles voor me doen. Ze doen het goed op televisie, maar dat is zeker niet het geval. Er is geen ruzie, maar ik denk niet dat ik nog contact met ze wil.”

Martien reageert

Martien Meiland heeft gereageerd in RTL Boulevard: “Dat is helemaal niet waar. Dat is spijtig om te lezen. Ik heb het ook gelezen. Daar kan ik natuurlijk verder niks aan doen. We hebben ook maar een parketvloer geschonken aan haar, voor de keuken. Dan vind ik het toch spijtig dat ze nu zo naar eigenlijk toch praat. Ik kan niet elke werknemer op m’n rug meenemen naar Nederland of whatever. Dat kan ik niet. Ik vind dat wel jammer, ja.”

Lees ook:
Meilandjes ergeren zich aan veeleisende gasten (29 februari)
Caroline niet welkom op housewarming Meilandjes (26 april)
Meilandjes leiden sterrenleven: privéjet voor Montana (24 mei)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen