Harteloze Meilandjes behandelen Nadège als stuk vuil

Geplaatst op do 25 jun 2020 om 8:15

Er komen steeds vaker geluiden naar buiten dat de Meilandjes helemaal niet zo leuk zijn als we allemaal denken. Een lach als de camera aanstaat, een mes in je rug als de cameraploeg is vetrokken: huisvriendin Caroline van Eeden maakte het al eens mee en nu is huishoudster Nadège Coffinet aan de beurt. Voor hun SBS 6-show was het leuk om Nadège onderdeel van de familie te maken en mee te nemen op vakantie, maar nu is ze gedegradeerd tot slechts een overtollig personeelslid.

Het is begrijpelijk dat de Meilandjes geen personeel meer nodig hebben nu hun bed & breakfast is getroffen door het coronavirus, maar ze hebben Nadège op een wel heel brute wijze naar huis gestuurd.

Hoewel haar contract nog tot eind augustus loopt, is ze per direct niet meer welkom. Terwijl haar het gevoel werd gegeven dat ze onderdeel was geworden van het familiegeluk, komt ze er nu achter dat alles voor de bühne was.

Ontslagen

Nadège deed gisteren exclusief haar verhaal in Shownieuws. “Ik kwam vanochtend aan, dronk mijn koffie zoals gewoonlijk. Ze zeiden: ‘We moeten met je praten, Nadège.’ Ze zeiden: ‘Wil je hier niet meer werken?’ Ik zei: ‘Waarom zeggen jullie dat?’ Ze zeiden: ‘Omdat je niets meer doet, je doet je werk niet meer.’ Ik zei: ‘Hoe bedoel je, je doet je werk niet meer?’ Daarna hebben ze gezegd: ‘We betalen je nog tot en met 31 augustus, tot het einde van je contract en je kunt nu naar huis gaan.’”

Al een jaar lang heeft Nadège zich in het zweet gewerkt op het chateau. “Gisteren heb ik nog alle hoeken van het kasteel gedaan, ik doe mijn werk zoals gewoonlijk.”

Stuk vuil

Erica is een berekende boekhouder, maar in Martien is ze echt teleurgesteld. “Ik ben echt heel, heel, heel erg teleurgesteld. Ik zag dit absoluut niet aankomen, vooral niet van Martien. Omdat Martien iemand is waar ik gek op ben, met wie ik altijd veel gelachen heb en met wie ik het goed kon vinden.”

Nadège voelt zich als een stuk vuil behandeld. “Ik begrijp het niet dat ze me vanochtend als een stuk oud vuil behandeld hebben. Wat me het meest steekt is dat ze vanochtend hebben gezegd dat ik niet werk, dat doet me pijn.”

De Meilandjes hebben volgens haar twee gezichten. “Het zijn mensen die twee kanten hebben. Ze kunnen heel aardig zijn, die interviews op televisie geven dat ze alles voor me doen. Ze doen het goed op televisie, maar dat is zeker niet het geval. Er is geen ruzie, maar ik denk niet dat ik nog contact met ze wil.”

Martien reageert

Martien Meiland heeft gereageerd in RTL Boulevard: “Dat is helemaal niet waar. Dat is spijtig om te lezen. Ik heb het ook gelezen. Daar kan ik natuurlijk verder niks aan doen. We hebben ook maar een parketvloer geschonken aan haar, voor de keuken. Dan vind ik het toch spijtig dat ze nu zo naar eigenlijk toch praat. Ik kan niet elke werknemer op m’n rug meenemen naar Nederland of whatever. Dat kan ik niet. Ik vind dat wel jammer, ja.”

Lees ook:
Meilandjes ergeren zich aan veeleisende gasten (29 februari)
Caroline niet welkom op housewarming Meilandjes (26 april)
Meilandjes leiden sterrenleven: privéjet voor Montana (24 mei)

Foto: SBS
39 Reacties op “Harteloze Meilandjes behandelen Nadège als stuk vuil”


 1. Mark

  Wat een lariekoek van die franse trol,De Meilandjes zijn echt.

 2. Guttegut

  De gillende nicht heeft een parketvloer geschonken. Mijn god, waar gaat dit in hemelsnaam over.

 3. Martijn

  De ware aard komt naar boven.

 4. Siem

  Einde contract eind augustus en mag nu al op vakantie. Wat moeilijk allemaal.
  Verhuizing naar Nederland wist ze ruim van te voren.

  Ik zie een gele hesjes actie om haar flat voor ogen.

 5. Dries Roel Vink

  Walgelijke en inhoudsloze figuren … Dat er mensen zijn die daarin geïnteresseerd zijn wil er bij mij niet in …

 6. Bart tv man

  Caroline lacht in haar vuistje. Zonder nog iets te hoeven zeggen, is nu ook haar situatie uitgelegd. Er zit een patroon in. Twee keer een huishoudster in het hart sluiten, gebruiken en uitbuiten en dan afdanken. Maxime is het verwende nest, dat zelf niks uitvoert en het personeel koeioneert. Ze heeft een naar karakter, maar haar ouders bedekken dat karakter met de mantel der liefde ten koste van Caroline en Nadege. De vader van Claire is ook al geslachtofferd.

 7. idioot

  nadege schijnt Front Nationale aanhanger te zijn. tja, dat kan niet dus moet ze weg

 8. Lachgas

  Wat is er mis met deze afhandeling?

 9. Daantje

  Ze konden het huishouden zelf niet aan in coronatijd terwijl er en klant was. Nadere betalen ze door tot einde contract maar daarvoor hoeft ze niet te werken? De meilands zijn nare mensen. Dat zie je einlijk al in de laatste paar uitzendingen.

 10. Albert Verhinderd

  “Er komen steeds vaker geluiden naar buiten dat de Meilandjes helemaal niet zo leuk zijn als we allemaal denken.” Joh, nee, die zag ik echt niet aankomen…

 11. S. Peurneus

  Ja zal maar ook vakantie mogen door je baas betaald, en een parket vloer krijgen, en netjes doorbetaald tot einde contract.

  Wat vreselijk voor haar

 12. burgos

  Heb je ooit wel eens iemand vriendelijk horen praten over de baas, als ze weg zijn?
  Ik niet,bij ondervinding.

 13. Curryworst

  Ik zie het probleem niet.
  Vanwege corona moet de huishoudster geïsoleerd thuis blijven en er is momenteel geen werk want geen gasten. Maar ze krijgt wel doorbetaald.
  De fam. Meiland heeft netjes haar ontslag twee maanden van te voren afgekondigd.

 14. Piet

  Het is sneu dat ze zich zo vastklampt..het is natuurlijk een werknemer..en ze wist dat ze weg moest. Ze heeft in elke aflevering met een afscheidje altijd lopen janken. Ze zal zich wel erg alleen voelen. De meilandjes hebben het misschien te goed met haar gedaan, mee op vakantie, spullen gegeven. De grens tussen vriendin en werknemer is misschien een beetje vervaagd. Nadege weet dat daar een einde aan komt..kat in het nauw maakt rare sprongen. Ja de meilandjes zijn ondernemers. En hard. Ze hebben zelf zenders benaderd met het format. Dus ja die zijn slim en gekiend. Niets mee mis. Inschatting en gevoelsfout van nadege.

 15. Bjorn

  Ik zou haar loon uitbetaling meteen stopzetten.

 16. o.p. lichter

  Ik begrijp niet dat er nog van die idioten zijn die naar dit programma kijken .

 17. Bep

  De Meilandjes zijn keihard en missen empathie.Kijk en luister naar ze.”wat een gezeik” zegt Martien bij alles.Ze zijn ook keihard tegen elkaar.

 18. Don

  Stel idioten! :-(

 19. Lon Jol

  Alles op camera doet zich leuker voor daarom heet het ook acteren.

 20. Bart van der Laar

  Jeetje wat een zuurmens. Ik vind dat de Meilandjes zeer meelevend naar deze vrouw zijn geweest. Als er conflicten of meningsverschillen zijn dan vecht je dat niet via de media uit. Ik vind dat zo achterbaks allemaal

 21. Willie

  Hoe zit het eigenlijk met het sperma doneren bij Maxime.

 22. Zalmneusje

  Hoe goed ze het ook met de Meilandjes kon vinden, Nadège is een personeelslid en geen familie. Het is een arme, eenzame drommel die zich ineens in een warm nest kwam en zich daarin teveel heeft gewenteld. Ik snap haar verdriet, maar zoals Erica al eens heeft gezegd: ‘wij zijn niet verantwoordelijk voor haar geluk’.

 23. Gedupeerden klanten

  Het gaat lekker soepel bij talpa .het einde is in zicht hoera

 24. Jens(en) met pens

  Die meilandjes zeggen gewoon terecht dat contact op. Suuuuperflauw van die halve tamme van een nadeche om dit zo uit te spelen

 25. Joram

  Ik twijfel er ook geen seconde aan dat de Meilandjes een stuk minder leuk zijn wanneer de camera uit staat, maar dit is wel zeiken wat Nadège doet. Het is logisch dat ze naar huis wordt gestuurd omdat er geen gasten zijn en het bedrijf geen inkomsten heeft. Haar contract liep kennelijk al af en er is een verhuizing aanstaande. De manier waarop had wellicht beter gekund, maar dat kan ook de taalbarriere zijn. Wat ze nu doet is niet chique. Ze hebben haar mee op vakantie genomen, ze heeft een nieuwe vloer gekregen en ze betalen haar door tot einde contract met behoud van salaris. Ik vind het prima opgelost.

 26. Frits

  Net als bij Caroline deden ze ook bij Nadège of ze bij de familie hoort( vooral Martien) maar hij loost ze net zo hard weer als hij er genoeg van heeft.Voor Martien zijn het zakken aardappelen.

 27. Stanislav

  Die Nadège had natuurlijk verwacht dat ze op sleeptouw meegenomen zou worden naar Nederland.. Ondankbare zure zeiktrien..

 28. Lachgas

  Zo zo gelijk Macron op bezoek bij Rutte.
  Nergens lees je wat ze besproken hebben. Is duidelijk nu!

 29. Jesse

  KLAKKELOOS ALLES VAN DAT WIJF OVERNEMEN…. ZE WIST DATZE NIET MEER NODIG IS OP HET CHATEAU EN TOCH DE BOEL VERDRAAIEN, ECHT DOM WIJF.. BLIJ DAT ZE NIET MEEGAAT NAAR NEDERLAND, ONNOZELAREN ZIJN JULLIE BIJ MEKAAR, JULLIE ZIJN ER TOCH NIET BIJ GEWEEST OF WEL, GA NIET DOM DOEN

 30. Dr. Bibber

  Waar rook is, is vuur. Heeft iemand zich ooit wel eens afgevraagd hoe deze familie aan al dat geld komt om die hele hut daar te kopen en in te richten? Ik kan je verklappen dat het niet uit de zakken van SBS6 komt…

 31. Daantje

  Dus een dag ervoor mag ze nog alle hoeken schoonmaken. Het chateau zou verkocht worden met nardeche. Ze zouden er alles voor doen om haar bij de nieuwe eigenaar te laten werken. Dan doe je dit niet. Nu is ze ontslagen. Er is meer aan de hand met de meilandjes. Anders zou nardeche niet zo boos zijn.

 32. Hugo

  Martien meiland,jij vieze Pisnicht

 33. eltag

  Waarom ben je harteloos als je haar doorbetaald tot augustus en ze niet meer hoeft te werken. Beetje vreemd dit.

 34. Dikkie Dik

  Ik kijk nooit naar dat kleffe zooitje.

 35. Ronnie

  Ze hadden haar ook niet mee hoeven nemen op vakantie, maar dat deden ze omdat ze nog nooit op vakantie was geweest. Ze hoeven haar appartementje niet op te knappen, maar dat doen ze toch ook maar..

  En nu het financieel niet goed gaat en er weinig gasten zijn, hebben ze haar niet meer nodig en wordt ze zoals iedere medewerker netjes uitbetaald nog. Ik zie niet echt wat ze fout gedaan hebben? Dit zal bij meerdere bedrijven gebeurd zijn de afgelopen maanden.

 36. Mark

  Eenzame alleenstaande vrouw die nooit buiten komt of op vakantie gaat krijgt eindelijk waardering. Ze is er zelfs in gaan geloven dat ze misschien geadopteerd zou kunnen worden door de familie en in Nederland een gratis appartement zou krijgen. Ze is in Frankrijk al goed betaald en heeft heel veel cadeau’s gekregen, is een paar keer in het nieuw gestoken en mocht gratis mee op vakantie. Ze kan die mensen niet meer loslaten nu ze naar NL gaan: moet ik nu weer terug naar mijn troosteloze bestaan? En dan heeft ze Martien met zijn steenkolen Frans ook nog eens verkeerd begrepen. Is allemaal netjes afgehandeld. Als ze haar nou nooit zouden betalen…

 37. Wim

  Wat een onzin weer, Mediacourant. Door COVID-19 is het kasteel gesloten én ze verhuizen ook nog eens terug naar Nederland. Er is dus helemaal geen werk voor Nadège. Ze hadden zich er makkelijk van kunnen afmaken, maar ze krijgt gewoon doorbetaald tot eind augustus zonder ook maar één iets te moeten doen. Daarnaast hebben ze ook nog eens een volledige vloer voor haar huis betaald. Wat een onmensen… NOT!

 38. TON

  Gaat toch alleen maar om de kijkcijfers en reclameblokken

 39. Siegfried Wagner

  Ik denk meer aan een onhandige Franse taal beheersing en als ondernemer een nette afhandeling. Je doet het nooit goed. In Nederland zullen een heleboel ondernemers voor deze afhandeling komkomen te staan. Als ondernemer blijf het ontslaan een rot klus énkele werknemers daar gelaten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.