Gemene reacties op nieuw format Meilandjes: ‘Heel ver weg aub!’

De Meilandjes moeten weer wat anders verzinnen nu ze hun pension gaan verkopen, maar hun nieuwe tv-idee wekt niet bepaald enthousiasme op. “Het ligt er echt te dik bovenop.”

Meilandjes © Tom Cornelissen

Televisie is extreem lucratief, dus het is niet verwonderlijk dat Martien Meiland en zijn familie echt álles aangrijpen om hun houdbaarheidsdatum te verlengen. Ze verzinnen steeds weer wat anders waarmee ze gevolgd kunnen worden. Nu hun pension in de verkoop staat, kunnen ze daar straks geen televisie meer maken. Wat gaan ze nu doen?

Naar het buitenland

Het was al bekend dat de Meilandjes een andersoortig programma gaan maken en De Telegraaf heeft nu uitgevogeld wat voor show dat is. “Erica verklapt dat ze voor het volgende programma met de camper naar het buitenland gaan. In tegenstelling tot Chateau Meiland VIPS spelen in het volgende programma’s BN’ers geen hoofdrol, verzekert ze.”

Oftewel: een soort Happy Campers, zoals de Frogers dat maakten. Maar zouden de Meilandjes zo’n kampeerreis ook zónder camera’s maken? Of is dit allemaal wel heel erg gekunsteld?

Heel gescript

Het is opvallend hoe negatief de bezoekers van het reactieplatform NUjij reageren op dit nieuwe format. “Heel aan het begin vond ik ze leuk en hebben we erom gelachen (ja ja naïef) nu ligt het er zo dik bovenop dat het gewoon een script heeft”, zegt meneer of mevrouw Neckie.

Nu zijn de Meilandjes het een beetje te veel aan het verzinnen, luidt de kritiek. “Ze mogen van mij doen wat ze willen. Jammer alleen dat ze als ze even minder populair worden of te weinig aandacht trekken, beetje vervelende zaken uit de kast halen. Desalniettemin wens ik ze succes.”

Rijstijl

Het wordt volgens Johan vooral heel erg voorspelbaar. “Je kunt het al vooraf invullen: gekibbel over de rijstijl van Erica, motorpech en geholpen door een alleraardigste Franse jongen waar Martien gelijk verliefd op wordt, geschreeuw tijdens het inparkeren op de camping, en gegil van Martien tijdens opzetten voortent.”

Ene Marco: “Ik kan deze gespeelde ellende niet aanzien. De haren op mijn rug gaan er van overeind staan. Overigens is dit hele programma en alles wat er gezegd wordt van te voren bedacht, maar dat is met bijna alles op de televisie.”

Heel ver weg

Tom vraagt zich af hoe lang dit allemaal nog gaat duren. “Na deze serie komen nog Meilandjes uit de Camper, Meilandjes in de Boomgaard en de Meilandjes op de terugweg. Ik vermoed dat ze dan genoeg uitgemolken zijn en voldoende geld hebben om in alle rust van het bejaardenhuis te genieten. Mijn god, wat een dramafamilie en drama-tv.”

Robin ziet wel wat in het format. “Als de Meilandjes dan met de camper eens heel heel ver weg gaan naar een gebied waar geen mogelijkheid is om een programma te maken, dan zijn we misschien van deze altijd schreeuwende en drinkende familie verlost.”

Lollig

Ruud kan er niet tegen. “Na de B&B waar ze voor reguliere gasten zelden te vinden zijn gaan ze nu lollig doen in een camper. De afgelopen serie bestond uit louter SBS 6-contractanten die hun gezicht kwamen laten zien. En nu dus de weg op naar camperplaatsen in Europa. Maar over smaak valt niet te twisten.”

Master C verbaast zich over de negatieve reacties. “Haha, ik lig in een deuk, nagenoeg alle reacties hieronder zijn niet al te positief van aard, en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Ik vraag mij af hoe deze familie al jaren aan zulke hoge kijkcijfers komen?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen