Frans Bauer gaat niet zelfde fout maken als Meilandjes: ‘Eén serie!’

Frans Bauer gaat niet dezelfde fout maken als de Meilandjes, namelijk geen afscheid kunnen nemen van televisie. “Hij wil het echt bij één serie afleveringen houden en dat is het dan.”

Meilandjes en Bauers © SBS, NPO

De Meilandjes zijn door de jaren heen heel erg veranderd. Waar ze in het eerste seizoen van Chateau Meiland nog heel naturel overkwamen, zitten we nu natuurlijk al jaren naar een kunstje te kijken. Je kunt ook zien dat ze wel heel erg in zichzelf zijn gaan geloven. Aan de andere kant is Frans Bauer hét voorbeeld van iemand die wél gewoon gebleven is.

Even op scherp

Frans en zijn gezin zijn deze lente op de buis met het langverwachte vervolg op hun realitysoap en volgens insiders is het onbewust een masterclass voor hoe de Meilandjes het wél zouden moeten doen.

Showkenner Aran Bade zegt in RTL Boulevard: “Ik moet zeggen: het is eigenlijk net zo leuk als het eerste seizoen van de familie Meiland. De Meilandjes moeten echt even op scherp, want zó maak je reality.”

En Privé-sterjournalist Jan Uriot bij De Telegraaf: “Het is meteen een stuk leuker dan de Meilandjes.”

Maar één reeks

Boulevard-host Daan Nieber denkt dat er een vervolg komt. “Anderhalf miljoen kijkers… Ik kan me voorstellen dat de Bauers nu meteen gebeld worden door allerlei partijen.”

Frans zelf zegt echter van niet, aldus Aran. “Er wordt nu massaal gebeld naar Frans en het team, dat het overigens ook twintig jaar geleden heeft gemaakt. Ik heb het even gevraagd, maar Frans zegt: ‘We willen echt maar één reeks maken, dus acht afleveringen, daar blijft het bij.’”

Tweede seizoen?

Het zou dan precies hetzelfde gaan als twintig jaar geleden: torenhoge kijkcijfers, maar slechts één seizoen. De omroep die het uitzendt houdt echter hoop, aldus Aran. “De AvroTros laat weten: ‘We zijn onwijs blij met deze hoge cijfers, we zijn net begonnen aan dit seizoen, over een tweede seizoen kunnen we nog niks zeggen.’”

Het lijkt erop dat Frans heel bewust niet dezelfde fout wil maken als de Meilandjes, namelijk té eager zijn om op televisie te blijven, waardoor het vanzelf automatisch minder leuk wordt.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen