Douwe Bob-tapes op straat, horror in Abcoude: ‘Dit is Glennis II’

De vreselijke agressie die Douwe Bob heeft tentoongespreid voor de Albert Heijn in zijn nieuwe woondorpje Abcoude is nu voor iedereen inzichtelijk: de tapes liggen op straat. “Dit is Glennis II.”

Douwe Bob © RTL

De arme dorpsbewoners van Abcoude – het zijn er nog geen negenduizend – hebben er nooit om gevraagd, maar er is daar een heuse BN’er-invasie gaande. De sterren komen voornamelijk uit Amsterdam en importeren tegelijkertijd natuurlijk ook ál hun ellende. Hun nieuwste beroemde dorpsgenoot, Douwe Bob, zet de boel nu ongelooflijk op stelten.

Douwe gaat los

Als je al dacht dat de mensen in het dorp last hadden van Arie Boomsma en Eva Jinek – de eerste zwemt daar door allerlei beekjes en grachtjes, echt heel raar, en die tweede loopt soms als een enge kleuter door het pikkedonker – heeft nog niet op Douwe Bob gerekend. Die heeft twee onbedwingbare vuisten en is dus nog het ergst van allemaal.

Voor de dorpse Albert Heijn heeft Douwe zich zaterdagavond he-le-maal laten gaan en ogenschijnlijk een jongen van 16 jaar oud aangevallen. Althans, dat roept het slachtoffer op het filmpje dat is uitgelekt via het juicekanaal Reality FBI. En daarmee lijkt de juice van Yvonne Coldeweijer wéér te kloppen; zij berichtte vorig jaar al over zijn agressieprobleem.

‘Ik ontken!’

Douwe hanteert nu een slimme pr-tactiek, want hij wíst natuurlijk dat de boel op tape staat en is daarom zondag gelijk met een statement gekomen dat hij een zware alcoholverslaving heeft en daarvoor in therapie gaat. Maar maakt dat het minder erg dat de arme gezinnetjes in Abcoude nu hun kinderen thuis moeten houden als Douwe los rondloopt?

Wat een ellende maken die mensen door. Straks ziet Glennis Grace ook nog iets leuks staan op Funda. Nou, dan zijn ze mooi in de aap gelogeerd. Trouwens, deze zaak lijkt best wel op de Jumbo-terreur van Glennis, want Douwe is niet alleen vóór de Albert Heijn, maar ook ín de supermarkt tekeergegaan, meldt Privé-baas Evert Santegoeds.

Flessen wijn

Volgens Evert is Douwe helemaal ontspoord bij het gangpad waar alle flessen wijn staan. Tja, hoe kan het ook anders, die was natuurlijk een doosje aan het inslaan voor ’s avonds. “Er was binnen in de winkel ook al wat gebeurd. Dat vertelde iemand ons. Er waren een paar flessen wijn gesneuveld”, zegt hij in Shownieuws.

Wat een drama. Heeft hij vervolgens ook nog op z’n Glennis met winkelmandjes gegooid naar het personeel? Daar lijkt het gelukkig niet op. “Er is geen politie aan te pas gekomen, wel een medewerker van Albert Heijn die heeft geprobeerd die groepen te scheiden. Dat is niet helemaal gelukt”, aldus Evert.

Bloemen gebracht

Douwe mixt zijn verslavingsbekentenis nu met een halve ontkenning. Hij plaatst vanochtend vroeg op Instagram: “Ik zie overal staan dat ik heb gevochten met een 16-jarige. DIT IS NIET WAAR!!! De kerel waarmee de schermutseling was, is dik in de 20. Ik ben hier verre van trots op maar het is wel een wezenlijk verschil.”

Volgens Douwe heeft hij al contact gehad met zijn slachtoffer. “Ik heb bloemen gebracht, ga morgen een maand een kliniek in. Ik ga dit echt rechtzetten. Douwe.”

Bonuskaart

Is Abcoude daarmee van Douwe’s agressieprobleem af? Het valt te betwijfelen. We zien de zanger in het filmpje namelijk wel héél erg losgaan: “Wie hier nog komt, hè? In mijn f*cking sh*t hier rijdt. Wie hier nog komt in mijn f*cking sh*t, hè… Jij ook! Luister, luister. Jouw leven gaat naar de k*nker, ja? Begrijp je? Wie kloot met deze sh*t…”

Dit kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Zal de plaatselijke Albert Heijn zijn bonuskaart blokkeren? Of komt de dorpsraad mogelijk met cameratoezicht op het Dokter van Doornplein? “Het is een heel vervelend incident. Zeker omdat het jongetje 16 is en doodsbang is, zo te horen”, besluit Evert.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als inwoner van Abcoude balen van die BN'er-invasie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen