Douwe Bob wéér woest tijdens interview: ‘Het is klaar nu, geen zin!’

Waarom zijn er überhaupt nog media die het gesprek aangaan met Douwe Bob? Hij blijft zich maar misdragen tijdens interviews, nu weer tijdens een gesprek met het AD. “Ik ben er klaar mee!”

Douwe Bob © RTL

Douwe Bob gedroeg zich in oktober zeldzaam onbeschoft tijdens een live-interview met Shownieuws. Zó onbeschoft dat presentatrice Dyantha Brooks besloot om het gesprek abrupt af te breken. Vlak daarna ging Douwe in rehab. Maar dat agressieve randje is gebleven: van de week was hij woest op een Telegraaf-reporter. “Rattenstreken!

‘Geen zin meer in!’

Nu blijkt dat Douwe ook al boos is geworden tijdens een interview met het AD. “Het gesprek is 25 minuten onderweg en Douwe is het zat. Driftig staat hij op, hij doet zijn jas aan en trekt vastberaden de klep van zijn pet nog iets dieper over zijn ogen”, schrijft journalist Alexander van Eenennaam.

Wat de boze zanger vervolgens uitkraamt? Dat hij niet meer verder wil met het interview. “Het is klaar nu. Ik heb hier geen zin meer in. Ik wil geen interview meer met je doen.”

Te lang doorgevraagd

Wat heeft Alexander gedaan om Douwe zo boos te krijgen? ‘Te veel en te lang’ doorvragen naar details. “Luister het bandje maar terug, je stelt drie keer dezelfde vraag”, zegt de zanger boos. Dan cynisch: “En je neemt alles op, dus je zult dit ook allemaal wel opschrijven.”

Douwe voegt de daad niet bij het woord: hij blijft zitten. “Douwe Bob loopt het restaurant niet uit. Iets houdt hem nog tegen, terwijl hij snel thuis kan zijn: hij woont op maar een paar honderd meter lopen.”

‘Het is nog vers’

Uiteindelijk wordt het interview gewoon afgerond. “Zijn we er toch nog uitgekomen met dit interview”, merkt de interviewer op.

Douwe daarop: “Daar ben ik ook blij om. Het is allemaal nogal vers. Blijkbaar drukte je op een pijnpunt waar ik nog mee moet leren omgaan. En uiteindelijk zijn we ook gewoon wie we zijn. Misschien moet je juist wel opschrijven wat er in het begin van het interview gebeurde. Dat kan ook juist krachtig zijn. Kijk maar wat je doet.”

Ah, de nieuwe interviewtechniek van Douwe: eerst boos worden, dan filosoferen over de kracht van kwetsbaarheid.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als medium nog een interview met die Douwe Bob inplannen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen