Abcoude haalt RTL Boulevard na invasie van BN’ers

Na Amsterdam-Zuid en het Gooi hebben de BN’ers een nieuwe hotspot gevonden om gezellig met z’n allen te gaan wonen: Abcoude, een dorpje dat aan de Bijlmer grenst. De sterren bewonen er miljoenenvilla’s: na onder meer Do (woning van 1,1 miljoen euro), Najib Amhali (1,4 miljoen), Arie Boomsma (2,2 miljoen) en Peter van der Vorst (2,4 miljoen), verhuist nu ook Eva Jinek naar een Abcouse miljoenenwoning (1,5 miljoen). Gisteren haalde het dorpje daarom RTL Boulevard.

De showrubriek stuurde een heuse filmploeg naar Abcoude. “Nu steeds meer tv-studio’s van Hilversum naar Amsterdam verhuizen, lijken de sterren massaal mee te gaan. De ene na de andere BN’er verruilt zijn riante villa in het Gooi voor een optrekje in het pittoreske Abcoude, want het ligt op steenworp afstand van de hoofdstad en het geeft toch een oase aan rust“, sprak Bridget Maasland.

Boulevard sprak in Abcoude onder meer met makelaar Jack Vlaanderen. “Recent heb ik gehoord dat Trijntje Oosterhuis, Eva Jinek, Peter van der Vorst, Arie Boomsma hier al zitten of komen te zitten. De gemiddelde prijzen voor een eengezinswoning variëren van vier ton tot twee miljoen en nog een beetje hoger.

Architect Bertram Beerbaum vertelde lopend door Abcoude: “Hilversum is van origine echt de mediastad. Laren en Blaricum daaromheen zijn de plekken: als je geld hebt, ga je daar wonen. Abcoude zal denk ik nooit het nieuwe Blaricum worden, maar aan de andere kant: het is wel een heel erg leuk dorpje. Je ziet hier steeds meer traiteurtjes, lekkere restaurantjes, een hotelletje, dus het heeft een soort stads karakter, maar het is eigenlijk echt nog een dorpje.

Nu een Rolex niet meer kan, is een weids uitzicht het nieuwste statussymbool van de sterren. Het is prachtig in Abcoude, vindt ook Bertram. “Het is niet voor niks dat alleen al in dit straatje drie BN’ers wonen. Je ziet natuurlijk wel waarom.”

Het is niet alleen maar pais en vree in Abcoude. Zo heeft Peter van der Vorst veel te maken gehad met anti-homogeweld en is Arie Boomsma boos over windmolens die ze bij Abcoude willen bouwen. “Not in my backyard!“, schreeuwde hij onlangs op de socials.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen