Arie Boomsma verbijstert met nieuwjaarsgroet: ‘Dit is heel eng’

De almaar voortdurende lockdowns krijgen nu echt vat op Arie Boomsma. De dorpsgek van Abcoude wordt momenteel ochtend na ochtend gesignaleerd in de plaatselijke wateren en rivieren. “Heel eng.”

Arie Boomsma © Instagram

Arie Boomsma is op een bepaald moment in zijn leven ietwat ontspoord, maar momenteel lijkt hij echt helemaal van het padje af te zijn. Letterlijk ook, want hij steekt tegenwoordig het weggetje voor zijn miljonairsboerderij over om in de ijskoude Gein-rivier te springen. Met zijn selfiecamera natuurlijk, want het preken gaat te allen tijde door.

IJskoude Arie

Vanuit het ijskoude water zegt Arie: “Gelukkig nieuwjaar, happy new year. Maak er wat moois van dit jaar. Uitgaan van de mogelijkheden, niet van de beperkingen.”

Vervolgens gaat Arie kopje onder in het water en zien we hem weer naar boven springen met twee kettlebells in zijn handen. Zijn vrouw kwam direct aangesneld met een telefoon. Niet met paniek in haar ogen en de plaatselijke GGZ aan de andere kant van de lijn, maar met een draaiende camera. Het resultaat gaat momenteel viral.

Verstilling

Wat is dit allemaal voor iets geks? Arie zelf geeft aan dat hij het fijn vindt om te genieten van de ‘verstilling’. Waarom dat in het ijskoude water moet is volstrekt onduidelijk. Die verstilling van Arie werkt overigens wel aanstekelijk, want ook zijn volgers zijn inmiddels compleet sprakeloos. “Wat een eng filmpje dit”, klinkt het.

Femke begrijpt niet waar Arie allemaal mee bezig is. “Begrijp oprecht niet wat ‘men’ beweegt dit soort content te produceren.”

Kaj maakt zich vooral zorgen over Arie’s dorpsgenoten. “Je zal maar net met je hondje langs de sloot lopen en dan komt ’t hoofd van Arie Boomsma opeens uit het water.”

Svennus begrijpt de ophef niet zo. “Ik zelf vind het wel een gepaste locatie voor een enorme kwal.”

Zwerver

Het is natuurlijk lang niet de eerste keer dat Arie wat zonderling gedrag vertoont. Tijdens een vorige lockdown begon hij op een gegeven moment als een zwerver door zijn huis te rollen om met een gestrekt been een pantoffel in de lucht te houden. “Kan iemand alsjeblieft Arie z’n sportschool teruggeven?”, klonk het vervolgens op de socials.

In de zomer onthulde Arie voor het eerst hoe zijn dagelijkse routine eruitziet en dat baarde men ook al enige zorgen. Nu Arie ook nog als een soort monster van Loch Ness door de wateren van Abcoude blijkt te zwemmen, wordt hij door veel mensen opgegeven. “Iemand moet hem tegen zichzelf in bescherming nemen. Wat erg dit”, zegt Adrienne.

Fragment

Het fragment in kwestie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arie Boomsma zwemt in de kou door lokale wateren en rivieren. Goed voor lijf en geest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen