Tom Egbers wil vooralsnog niet aanschuiven in Vandaag Inside

Tom Egbers wil vooralsnog niet aanschuiven in Vandaag Inside, ondanks dat hij steun geniet van de mannen die daar aan tafel zitten. “Nu nog niet. Nee, ik laat hem even lopen.”

Tom Egbers © NPO

Het is alweer langer dan een halfjaar geleden dat Tom Egbers werd ontmaskerd als een NOS-pestkop. Hij heeft zeventien jaar geleden gerommeld met een 26 jaar (!) jongere stagiaire en uiteindelijk kregen ze mot met elkaar op de werkvloer. Dat is al die jaren later uitgekomen en nu staat de presentator al geruime tijd op non-actief.

Logisch en menselijk

De mannen van Vandaag Inside vinden het belachelijk dat Tom zo lang thuis moet zitten. “Ik wind me daar wel een tikje over op, ja. Die Tom Egbers heeft alleen maar iets uit te leggen aan zijn vrouw”, brieste Johan Derksen eerder in VI. “Die is vreemdgegaan en die dame waar hij vreemd mee ging, heeft net zoveel schuld.”

Hoe bedoelt Johan dat? “Nou, die wist dat ze met een getrouwde man in zee ging, maar daar hoor ik de Volkskrant niet over. Als ik hier binnen het bedrijf een relatie met iemand krijg die ook volwassen is en met wederzijds goedvinden, en die relatie wordt verbroken, dan hou je vaak een slechte relatie over. Ik vind het allemaal zo logisch en menselijk.”

Onverklaarbaar

Mediakenner Victor Vlam noemde het een tijdje geleden ‘onverklaarbaar’ dat Tom nu al zo lang thuis zit, maar Jack van Gelder gewoon overal vrolijk rondhuppelt. “Het voelt alsof heel veel van de dingen die gebeuren naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag, dat daar een hele grote mate van willekeur in zit.”

Hij vervolgde: “Want ja, nogmaals, ik kan het echt niet verklaren waarom Tom Egbers thuis zit en Jack van Gelder weer aan het werk is. Ik heb geen idee.”

Te gast in VI?

Terug naar nu: Wilfred Genee heeft Tom uitgenodigd om langs te komen in Vandaag Inside, maar de presentator houdt de boot af. “Trouwens, je kreeg nog de hartelijke groeten van Tom Egbers”, zegt hij in de uitzending van gisteren tegen collega Johan Derksen.

Wilfred vervolgt: “We hebben hem even gevraagd of hij binnenkort wil aanschuiven. Hij zegt: ‘Nu nog niet. Nee, ik laat hem even lopen.’”

‘Altijd welkom’

Johan hoopt dat Tom binnenkort alsnog van de partij is. “Ja, Tom weet dat hij ten alle tijde van harte welkom is op jouw positie.”

Wilfred: “De autocue staat klaar, dus alles is geregeld, Tom. Komt zo voor elkaar!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tom Egbers wil niet aanschuiven in Vandaag Inside. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen