Martien Meiland-onthulling: ‘Dít appte hij vlak voor Televizier-gala…’

Martien Meiland heeft rondom het Televizier-gala van 2019 flink lopen liegen in de media. Zijn vroegere bestie Caroline van Eeden onthult wat hij vlak voor het gala naar haar toestuurde…

Martien en Erica Meiland © AvroTros

De hele familie Meiland kwam in 2019 opgedoft naar het Gouden Televizier-Ring Gala en ze vielen behoorlijk in de prijzen: ze verlieten de zaal met de belangrijkste prijs van de avond. Wie er schitterde van afwezigheid was huisvriendin Caroline van der Eerden, die toen nog een prominente rol had in het programma.

Televizier-leugen

Caroline was toen net een maand weg uit het Franse chateau waar de SBS 6-serie begon; veel later zou blijken dat ze daar in een gevecht was beland met Maxime. En ondertussen speelde iedereen in de media mooi weer. Een burn-out werd opgegeven als reden waarom Caroline niet bij het tv-gala aanwezig zou zijn.

De manager van de Meilandjes loog keihard in de media: “De familie Meiland en iedereen die betrokken is bij het programma begrijpt de beslissing van Caroline en hoopt dat ze op haar eigen wijze mee geniet van deze bijzondere avond en alle eer die zeker ook haar toekomt.”

Weggestuurd

Caroline vertelt in de nieuwste Weekend dat dat héél anders zit. Vlak voor het gala werd ze door de productie van het programma op vakantie gestuurd. “Ik woonde bij een vriendin in huis, want ik had niks meer, en werd gebeld door de producent. Ik was overspannen, helemaal doorgedraaid. Ze vonden dat ik die vakantie ‘echt verdiend had’.”

De werkelijke reden? Dat ze maar uit het land was… “Ik mocht twee weken met een vriendin op vakantie waarheen ik wilde. Maar in werkelijkheid moest ik verdwijnen vanwege het Televizier Ring-Gala. Toen ben ik één week met een vriendin all-inclusive naar Turkije gegaan. Ik zou zo toch op tijd terug zijn voor het gala.”

Appje van Martien

Daar is ze uiteindelijk niet heen gegaan. “Toen kreeg ik een appje van Martien: ‘Jij hoeft niet naar het gala te komen, en als je komt, negeer ik je. En ik hoef je nooit meer te zien.’ Toen ben ik in mijn eentje nog een week langer in Turkije gebleven. Ik heb op mijn slaapkamer naar het gala gekeken. Ik voelde me vreselijk.”

Martien moest laatst lachen op tv toen hij gevraagd werd naar Caroline, die zich geestelijk mishandeld voelt. “Het is toch verschrikkelijk? Ik ben drie jaar lang doodziek geweest en dan word ik voor de camera nog uitgelachen ook. Ik had angsten, ik durfde niet meer naar buiten, helemaal niks.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Martien Meiland in het echt heel erg vals is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen