Mart Smeets houdt zich schuil na commotie: ‘Ik zwijg hierover!’

Mart Smeets heeft een soort mediastop ingesteld na de commotie over zijn eigen vermeende wangedrag. Hij wil daarom ook helemaal níets zeggen over de kwestie-Tom Egbers. “Ik zwijg!”

Mart Smeets en Tom Egbers © NPO

Het is misschien wel de grootste tv-hork van het land: Mart Smeets. En als hij al zo is als de camera’s áánstaan, hoe is hij dan in hemelsnaam áchter de schermen? Nou, dan is het écht een hautain stuk vreten, meent oud-presentatrice Aïcha Marghadi. Haar verhaal over hoe hij haar kleineerde ten overstaan van een volle redactie kennen we inmiddels allemaal.

Mart verstopt zich

Aïcha staat echter lang niet alleen. Ook Catherine Keyl heeft onthuld dat Mart haar grensoverschrijdend benaderde en BNR-presentator Jelle Maasbach kent iemand die op een extreme wijze is uitgescholden door de presentator. Henk Westbroek stelt dat Mart hem uitschold voor vuile, verrotte hond en Leontien van Moorsel heeft ook haar ervaring.

Oftewel: Mart lijkt heel aardig te zijn ontsnapt aan de beeldenstorm in Hilversum. En dat wil hij graag zo houden. Na zijn vreselijk arrogante tv-interview aan Coen Verbraak, houdt Mart zich voortaan schuil voor de media.

‘Ik zwijg hierover!’

Mart wil desgevraagd ook niet in de bres springen voor Tom Egbers, die een behoorlijk roerige periode achter de rug heeft na onthullingen over zijn carrière bij de NOS.

De gepensioneerde presentator zegt in Nieuwe Revu: “Ik praat niet over de NOS. Je kunt niet zeggen dat Tom Egbers en de NOS niets met elkaar van doen hebben. Ik heb mij voorgenomen – en ik hou me eraan – dat ik niet praat over al deze zaken. Punt. Ik zwijg. Daar moet u het mee doen, helaas. Het is niet persoonlijk.”

Kees wil ook niet

Kees Jansma, tevens een oud-collega van Tom bij de NOS, wil in hetzelfde tijdschrift ook al niets zeggen. “Laat dit onderwerp maar aan mij voorbijgaan, want ik heb in deze hele situatie geen zin. Ik erger me aan alle publiciteit. Daar moet ik even niet aan meedoen.”

Gelukkig wil Jan-Joost van Gangelen wel wat zeggen: “Ik heb acht jaar bij Studio Sport gezeten en altijd prima met Tom gewerkt. Ik heb ons contact nooit als onprettig ervaren. Hoe het verhaal van zijn kant is gegaan en dat van de dame in kwestie, daar kan ik niks over zeggen, want dat weet ik gewoon niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen