Angela de Jong: ‘Tom Egbers bewust in het bruin naar kort geding’

Angela de Jong denkt dat Tom Egbers gisteren bewust in het bruin gekleed naar het kort geding tegen de NOS is gegaan. “Alle details tellen, óók de kleur van een pak”, aldus de opiniediva.

Tom Egbers © SBS

Tom Egbers wil terugkeren als presentator op televisie. Dat was gisteren dan ook de inzet bij zijn kort geding tegen de NOS. Er was behoorlijk wat pers bij aanwezig en die stond de presentator ook te woord. Angela de Jong zag het voorbijkomen en kijkt er met een cynische blik daar, zo is te lezen in haar column in het AD.

Bruin pak

Er is allemaal wel heel erg over nagedacht, denkt Angela. “Omdat toeval niet bestaat in de tv-wereld, wil het er bij mij niet in dat Tom Egbers niet had nagedacht over zijn aankomst bij de rechtbank van Lelystad. Het bruine pak. De gekwelde oogopslag. Het krampachtig vasthouden van de hand van zijn bedrogen echtgenote.”

Tom benadrukte ook een ‘eerlijk proces’ te willen. “Ja, zelfs het zedig opgestoken haar van zijn vrouw Janke Dekker. Het was allemaal uit het boekje.”

28 meldingen

Angela vindt dat Tom alles wel heel erg aan het downplayen is. Ze benadrukt dat de presentator een ex-scharrel heeft gepest en getreiterd op de werkvloer. “Er liggen nu 28 meldingen. Iets wat Tom in de media gewiekst bagatelliseert tot ‘die ene affaire’. Tot zover de zelfreflectie.”

Volgens mediajournalist Mark Koster moet Tom zich erbij neerleggen dat hij niet meer gewenst is bij de omroep. “Egbers, die (toegegeven) af en toe hautain kon zijn, wordt geofferd op het altaar van de correctheid. Deze wedstrijd kan hij niet winnen, hoe sneu ook”, schrijft hij in De Telegraaf.

Chantage

En rechtbankverslaggever Saskia Belleman? Die wijst er op X op dat de NOS Tom een waarschuwing heeft gegeven. “Op het moment dat wij aansturen op een terugkeer van Egbers, dan valt niet uit te sluiten dat zich mensen melden bij de vertrouwenspersoon die alsnog een klacht gaan indienen”, aldus de advocate van de omroep.

Mediajournalist Jarco Kriek daarover: “Ongelofelijk. De NOS houdt zich met chantage. Zo van: ‘Ik zou maar uitkijken, Egbers, anders gaat je naam nog meer door het slijk’. Te schandalig voor woorden van de NOS die honderden miljoenen euro belastinggeld int. Ga je schamen en schop die advocate snel op straat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tom Egbers bewust heeft nagedacht over zijn colbertje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen