Shownieuws blijft onophoudelijk treuren om leed Borsato-kinderen

Het lijkt inmiddels een dagelijkse rubriek in Shownieuws: treuren om het ‘intense leed’ van de kinderen, ex-vrouw, moeder, neefjes, nichtjes, ooms en tantes van Marco Borsato.

Jada Borsato, Shownieuws en Luca Borsato © Instagram, SBS

De sterren van Shownieuws kennen geen enkele terughoudendheid als het gaat om hun steun aan Marco Borsato. Ze maken het niet meer zo bont als twee jaar geleden – toen zat familievriendin Anouk Smulders gewoon live op televisie zijn slachtoffer te besmeuren – maar nog steeds is het evident dat ze pal achter de popzanger staan.

Rockende Borsato’s

Nu Marco daadwerkelijk wordt vervolgd voor ontucht bij een minderjarig meisje, kunnen ze niet meer roepen dat het vast allemaal wel meevalt met die zaak, dus gooien ze het nu maar vol op zijn familie. Want óóóh, wat is het ook allemaal erg voor hén. Tja, zo schrijft Angela de Jong: “Het is Shownieuws. Wat verwacht je nou?”

De Borsato-kinderen, hun moeder Leontine en hun oma Mary Borsato verschijnen de laatste tijd opeens regelmatig in de media. Ze suggereren dan dat er heel veel is dat het grote publiek nog niet weet, wat toch neigt naar het in twijfel trekken van Marco’s slachtoffer. “We gaan het gewoon rocken!“, zegt dochter Jada over deze ernstige misbruikzaak.

Geen nepoprivileges

Nu heeft zoon Luca weer een interview gegeven. Hij dacht net als andere BN’er-kinderen moeiteloos de showbizzwereld in te glijden met zijn middle-of-the-roadmuziek, maar wordt door de zaak rond zijn vader flink in de wielen gereden. Tot zover de nepobabyprivileges. Gelukkig klinkt Luca nuchter; hij houdt zijn baan aan als chauffeur bij een cateringbedrijf.

Die kinderen kunnen natuurlijk prima functioneren ondanks het mogelijke wangedrag van hun vader, en al helemaal als ze bereid zijn om gewoon werk buiten de schijnwerpers te doen. Er is in deze hele zaak natuurlijk maar één écht slachtoffer, maar de aandacht die Shownieuws vestigt op de naasten van Marco is buitenproportioneel.

‘Zóóóó schrijnend!’

Tooske Ragas begon er gisteren alwéér over in de showrubriek op SBS 6, ondanks dat zij en haar collega’s duidelijk op het strafbankje van Angela de Jong zitten. “Ik vind het zó schrijnend om vooral ook de kinderen zo aan het woord te horen, dat je denkt: poe.”

Patty Brard: “Ik kan me voorstellen dat je dat vindt en dan nogmaals – gaan we er weer bij zeggen – dat we natuurlijk alles moeten afwachten en natuurlijk ook voelen voor het slachtoffer.”

‘Gaan we er wéér bij zeggen?’ Nou, dat is juist het ding. Dat slachtoffer wordt alleen een keer aangestipt als ze bij Shownieuws weer eens onder vuur liggen van buitenaf.

Geen wedstrijd

Tooske grijpt in: “Het is geen wedstrijd. Ik zie hier een kind (Luca, red.) en dat kind zit in een heel moeilijke positie.”

Evert Santegoeds, die al anderhalf jaar wist van het vermeende wangedrag van Marco voordat het naar buiten kwam – zelf ziet hij dat niet als ‘onder de pet houden’, zegt: “De media staan op scherp en de social media staan op scherp. Ze hakken je kop eraf zodra je iets zegt dat mensen niet bevalt. Je moet elk woordje afwegen.”

Hij raadt de Borsato-kids aan even geen interviews meer te doen. “Ik zou ze nu wel aanraden om het hierbij te laten. Het ligt ontzettend gevoelig. Ik heb dat vorige week zelf gemerkt.”

Hardvochtig

Evert staat bekend om zijn subjectieve houding in de zaak-Borsato. “Iedereen zei: ‘Deze zaak kent alleen maar verliezers.’ Ik denk: laat ik ze eens benoemen die verliezers. Dan kom ik behalve de moeder en het slachtoffer ook wel degelijk op de kinderen van Borsato, zijn moeder en op Leontine. Dat word je ook al niet in dank afgenomen.”

Ah, fijn dat Evert éindelijk eens die ‘verliezers’ heeft benoemd. Alsof dat niet elke avond al gebeurt door hem of zijn collega’s bij Shownieuws. Evert briest: “Vooral Angela de Jong gaat er helemaal aan voorbij dat dat natuurlijk ook wel een ding is. Ik vind het nogal hardvochtig om daar niet bij stil te staan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws treurt meer om de Borsato-kinderen dan om het Borsato-slachtoffer. Ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen