Marco Borsato krijgt steun na VI-pret: ‘Buikvetbashen gaat te ver’

Marco Borsato krijgt steun nu hij vanwege zijn omvang is uitgelachen aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik vroeg me wel af: is alles tegenwoordig amusement?”, zegt journalist Ton F. van Dijk.

Marco Borsato en Vandaag Inside © SBS

De Story-cover van vorige week woensdag heeft de tongen behoorlijk losgemaakt, omdat daarop een heel dikke Marco Borsato te zien was. Zijn nieuwe buik is rond en balvormig, zoals we dat nog nooit bij hem hebben gezien. Dat duidt er waarschijnlijk op dat de beroemde zanger heel veel is gaan eten sinds de misbruikzaak tegen hem is gaan rollen.

‘Voor de kijkcijfers’

De mannen van Vandaag Inside hebben erom gegierd en vergelijken hem met Holle Bolle Gijs, maar kan dat eigenlijk wel? Journalist Ton F. van Dijk vindt van niet. “We zien dat hij, ja inderdaad, enorm is aangekomen en echt inderdaad, daar moeten we eerlijk over zijn, een hele dikke buik heeft. Maar ik vroeg me wel af: is alles tegenwoordig amusement?”

Nee, vindt zijn co-host Esther van Fenema, een bekende psychiater. Zij zegt tegen hem in hun podcast De X! Factor: “Ja, je hoeft echt werkelijk niks te doen om door het slijk gehaald te worden. Ik weet niet of het voor de kijkcijfers is, maar ik vind het niet heel erg fatsoenlijk eigenlijk.”

Gedragscodes

Esther vindt het alles behalve netjes van de VI-mannen. “Ik begrijp ook niet dat mensen gewoon niet meer bepaalde gedragscodes hanteren van hoe je met elkaar omgaat. Het lijkt wel alsof een Marco Borsato volstrekt vogelvrij is geworden.”

Ze vervolgt: “Ik snap niet zo goed waar waar dat vandaan komt, even los van het feit dat er natuurlijk een ernstige kwestie aan de gang is en dat hij nog wacht op een zaak. Maar ik snap werkelijk niet dat je je medemens zo behandelt.”

Outcast

We moeten volgens Ton wel iets voorzichtiger omgaan met Marco. “In al die tijd is hij een maatschappelijke outcast geworden. Zijn muziek wordt niet meer gedraaid, hij kan niet meer optreden en nu zien we dus een man lopen die zich waarschijnlijk van de stress helemaal volgegeten heeft.”

Hij vervolgt: “Ik zie dan eigenlijk iets heel tragisch, in plaats van dat je daar om kan lachen of daar amusement van kan maken. Ik vraag me dan af: is dat typisch iets van deze tijd? Wat veroorzaakt in de mens het gevoel om op deze manier met zo iemand om te gaan die nog niet eens veroordeeld is?”

Een trap na

Esther geeft daarop een antwoord. “Het zit natuurlijk in de mens om vervelend met elkaar om te gaan en zeker als er een gevoel van macht is ten opzichte van iemand, dan kan dat misbruikt worden.”

“Marco Borsato is op dit moment een outcast en we weten ook dat als mensen buiten de groep gestoten worden, dat enorm riskant is en dat mensen daar enorm onder kunnen lijden, soms met hele psychische klachten ten gevolg. Ik vind het nogal wat om iemand dan opnieuw weer een trap na te geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de buikvetexplosie van Marco Borsato om te lachen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen