Geert Wilders flink pissig op Twan Huys: ‘Hij haat gewoon de PVV!’

Geert Wilders vindt het heel erg raar dat de redactie van Twan Huys hem niet heeft uitgenodigd voor het verkiezingsdebat van College Tour. “Hij is gewoon een PVV-hater.”

Twan Huys en Geert Wilders © NPO

De Twan Huys-show College Tour organiseert in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen voor het eerst een tv-debat. Op zondag 22 oktober gaan Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB) live in debat met een zaal vol studenten.

PVV is er niet bij

Het is niet precies duidelijk wat de criteria zijn om juist de lijsttrekkers uit te nodigen. Het gaat om de drie partijen die het hoogst staan in de peilingen én de BBB, de nummer vijf in de peilingen. De nummer vier, de PVV, is niet van de partij.

College Tour benadrukt in elk geval dat de gekozen lijsttrekkers allemaal al eerder te gast waren in het programma. Frans al in 2014, Pieter vorig jaar en de twee dames dit jaar. “We hopen op persoonlijke en politieke vragen en een levendig debat dat licht schijnt op de verschillen tussen de partijen”, aldus Twan.

Op kantoor bij Geert

Wilders is nooit langsgekomen bij College Tour, al is hij daarvoor wel uitgenodigd. Volgens Twan is hij zelfs op kantoor geweest bij de politicus. “Om hem te vragen of hij mijn allereerste gast wilde zijn. Toen zei Wilders: ‘Ik doe mee, maar ik weet nog niet wanneer.’ Ik heb hem daarna nog een paar keer gevraagd, maar uiteindelijk heeft hij het nooit gedaan.”

En nu mag hij dus ook niet meedoen aan het verkiezingsdebat. Jammer, vindt Wilders. Hij schrijft op X: “PVV-hater Twan Huys heeft mij NIET uitgenodigd voor het tv-debat ondanks dat de PVV in alle peilingen nu de vierde grootste partij is.”

200 duizend keer

Het beklag van Wilders is al bijna 200 duizend keer bekeken op X. “Schandalig! Hij laat zich wel erg kennen zo”, reageert ene Desiree. En Leroy: “Dit is geen debat Geert, dit is een echokamer. Noem het voor wat het is.”

Er zijn ook mensen die de politicus erop wijzen dat hij zelf altijd heel terughoudend is met mediaoptredens. “Jij wil toch nooit in die, zoals jij zegt, linkse programma’s komen?”

X

Wilders reageert op de aankondiging van het verkiezingsdebat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie van de lijsttrekkers in College Tour is volgens u de beste debater?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen