Jada Borsato afgeslacht na walgelijke uitspraak op tv: ‘Hou je kop!’

Jada Borsato, de dochter van Marco Borsato, ligt zwaar onder vuur vanwege een belachelijke uitspraak in Shownieuws. Ze wordt compleet afgefakkeld. “Je moet je kop houden!”

Marco en Jada Borsato © YouTube, SBS

Een uitglijder van jewelste: Jada Borsato, de dochter van Marco Borsato die een tijdje in GTST speelde, heeft zich voor de camera van Shownieuws extreem ongepast uitgelaten over de zedenzaak rond haar vader. Hij wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje en dat betekent dat het OM daar genoeg bewijs voor denkt te hebben.

Jada voor camera

Wat vindt Jada ervan? Ze was gisterenochtend aanwezig bij de première van een sinterklaasfilm en stond daar een cameraploeg van Shownieuws te woord. Niet heel erg verrassend, omdat de showrubriek totaal niet objectief over de zaak-Borsato bericht. Met name Anouk Smulders is te ver gegaan door zelfs zijn jonge slachtoffer te besmeuren.

Evert Santegoeds, die ook in kamp-Borsato zit, vindt het knap dat Jada gewoon voor de camera verschijnt. “Dat is niet vanzelfsprekend. Je kan ook denken: daar staat pers en daar ga ik lekker snel niet naar toe, maar Jada dacht: ik zie het wel, en als ze me ernaar vragen, dan zeg ik dit.”

‘We gaan het rocken!’

Hoe kijkt Jada naar de zaak? Ze zegt: “Nou, kijk, natuurlijk is het lastig, maar we gaan dit gewoon met z’n allen doen. We staan met z’n allen achter m’n vader en we gaan dit gewoon rocken.”

We gaan dit rocken?! Wát?! Ze vervolgt: “Natuurlijk is het pittig, maar goed, dat wisten we al van tevoren, dat het pittig zou worden en dat het een pittige tijd zou zijn. Natuurlijk is het voor iedereen hoe dan ook lastig, maar we blijven positief en we gaan dit gewoon doen. Meer wil ik er ook niet over zeggen.”

Zwijgen is zilver

Jada krijgt extreem veel kritiek op deze uitspraak. “Read the room“, schrijft het invloedrijke GeenStijl. “Jada Borsato had gewoon der muil moeten houden toen er gevraagd werd naar het ongewenste gefriemel van haar vader en zich moeten verschuilen achter een neutraal ‘geen commentaar’.”

‘We gaan dit rocken’ is zwaar ongepast, vindt de opiniesite. “Alsof het een concert in de Ziggo Dome is. Alsof Marco B. tegenvallende verkoopresultaten van zijn laatste album moet overkomen in plaats van beschuldigingen van ontucht. (…) Even opletten Jada, we leggen het nog één keer uit: zwijgen is zilver en niet aan kinderen zitten is goud.”

‘Kop houden!’

GeenStijl vindt dat Jada zich zwaar ongepast opstelt. “Dit is het moment om je kop te houden en te wachten op een uitspraak van een rechter in plaats van op een rode loper te gaan staan en je onbegrensde steun voor een verdachte van kinderkriebelen uit te spreken.”

Ook Yvonne Coldeweijer vindt dat Jada echt veel te ver gaat met deze uitspraken. “‘We gaan dit rocken’… Alsof je het hebt over de Avondvierdaagse in plaats van een zedenzaak over kindermisbruik.”

‘Best wel knap’

Ook op X gaan de mensen helemaal los. “Beste Jada. Zou je het goedpraten van deze walgelijk gore obsceniteiten niet willen vergelijken met iets stoers als rockmuziek?”, zegt ene RoodBaard bijvoorbeeld.

De Borsato-minnende Evert Santegoeds vindt het wél een mooie reactie van Jada. “Ja, nou, als je als een meid van 20 zo stevig in je schoenen staat, dan vind ik dat wel knap.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jada Borsato roept dat haar familie gaat 'rocken' in deze misbruikzaak. Ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen