‘Buikvetexplosie Marco Borsato komt door stresshormoon cortisol’

De plotselinge buikvetexplosie van Marco Borsato wordt veroorzaakt door het stresshormoon cortisol, legt dokter Evert Santegoeds uit. “Als dat te hoog is, dan word je heel snel dikker.”

Marco Borsato en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Privé-baas Evert Santegoeds is net als de meeste mensen behoorlijk geschrokken van de paparazzofoto van Marco Borsato. De ooit zo populaire zanger blijkt tegenwoordig het zingende neefje van Obelix te zijn. Hij heeft echt een buik waar Peter Gillis nog van schrikt. Hoe komt dit allemaal? Is het de stress of heeft hij te veel gegeten?

Cortisol

Guido den Aantrekker, de baas van de Story, denkt dat Marco gewoon wat minder in de koektrommel moet zitten, maar volgens Evert is hij een weerloos slachtoffer van het stresshormoon cortisol. “We hebben Marco nu even gezien, maar dat is ook geen onverdeeld genoegen. Daar moet hij wel wat aan gaan doen, hoor”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Co-host Jordi Versteegden daarop tegen Evert: “Ja, voor de mensen die het niet gezien hebben: een behoorlijke buik, hè, heeft hij tegenwoordig.”

Stresshormoon

Waardoor komt dat precies? Evert trekt zijn witte jas aan en vertelt: “Ja, het is een stresshormoon dat daarvoor zorgt, dat je heel dik wordt. Cortisol heet dat stresshormoon.”

“Het regelt normaal de hersenfunctie voor de vet- en suikerstofwisseling en de bloeddruk, maar als dat veel te hoog is, zoals bij mensen met stress, dan loopt dat zo uit de hand en dat buikvet, wat je ongezond maakt, neemt dan schrikbarend toe en dat is op die foto wel te zien.”

Diep triest

Jordi vindt het heel erg om te zien. “Het is diep triest. Wat moet die man hoe dan ook door een hel gaan op dit moment, met alles wat hij over zich heen krijgt. Of het nou waar is wat hij gedaan heeft of niet: het is voor hem gewoon een pittige periode.”

Evert: “Ja, maar dan zou ik zeggen: zoek even een personal trainer en ga er wat aan doen, dit mag niet de terugkeer van Marco Borsato zijn.”

Story-cover

De cover van Story met daarop de behoorlijk dikkere Marco:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato: weerloos slachtoffer van stresshormoon of gewoon minder eten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen