Patty Brard valt Johan Derksen aan: ‘Beperk je gewoon tot sorry’

Patty Brard vindt dat haar tv-collega Johan Derksen zonder mitsen en maren zijn excuses moet aanbieden aan Caroline van der Plas. “Beperk je gewoon tot sorry”, roept ze.

Patty Brard en Johan Derksen © SBS 6

Er is wat discussie ontstaan over het plotselinge besluit van Caroline van der Plas om zaterdagavond niet op te treden bij het concert van De Bevers in de Rotterdamse Ahoy. Ze besloot na vierenhalf uur repeteren slechts een half uur (!) voor de show af te haken, naar eigen zeggen omdat ze zo meeleefde met de slachtoffers van het schietincident in Rotterdam.

Twijfelen over Caroline

Vreemd, vindt Johan Derksen, die er ook bij aanwezig was. Hij wijst erop dat Caroline het daar tijdens de urenlange repetities geen énkele keer over gehad heeft. Wel stelt hij dat de repetities voor haar erg slecht verliepen en dat ze plotseling door een van haar assistentes apart werd genomen. En toen besloot ze ineens te stoppen.

Caroline vindt het heel erg dat Johan nu zo publiekelijk twijfelt aan haar integriteit, maar hij vindt dat ze niet zo moet miepen. Bij Shownieuws zitten ze in kamp-Caroline. “Je trekt haar integriteit wel heel erg in twijfel als je dit zoals Johan Derksen zegt”, zegt Privé-baas Evert Santegoeds, de integriteitsdeskundige van het programma.

Geen gedimdam

Wat heeft Caroline aan Shownieuws laten weten? Evert: “Ze wil het verder niet op de spits drijven, zegt ze, ‘want dan gaat het over de ruggen van de slachtoffers, ik wil verder geen gedimdam hierover’, dus wat haar betreft is de zaak gesloten. Maar de liefde tussen Johan Derksen en haar is wat haar betreft even bekoeld.”

Johan probeert in een item de boel te sussen: “Nee, moet je luisteren: de media maken daar een rel van, maar voor mij was het niet zo’n rel. De laatste die ik in een kwaad daglicht wil stellen of beledigen, is Caroline van der Plas. Die ken ik al 40 of 50 jaar en ik heb notabene op haar gestemd. Proteststem, hè, nu niet meer.”

Grote meid

Wat vindt hij ervan dat Caroline zich gekwetst voelt? “Caroline moet wel een grote meid zijn. We moeten niet zo gauw gekwetst zijn, hè? Ik heb het gewoon verkeerd begrepen. Kijk, en als zij vóór de repetities zegt: ‘Jongens, ik heb het beloofd, maar ik doe niet mee’, dan had ik daar begrip voor, maar het kwam een half uur voor de show begon, hè?”

Evert straft Johan af: “Deze reactie had beperkt kunnen blijven tot dat ene zinnetje: ‘Ik heb het verkeerd begrepen’, want het raakt haar integriteit heel erg. Daar is zij boos over. Hij had ook gewoon sorry kunnen zeggen. Een half uur voor de show begon? Dat was gewoon omdat het zich opbouwde!”

Patty haalt uit

De reactie van Caroline is volstrekt begrijpelijk, oordeelt Evert. “Caroline heeft zich het heel erg aangetrokken en gezegd: ‘Ik doe het niet’, en dan is het niet lekker om een paar dagen later van notabene iemand die je 40 of 50 jaar kent, nog even op je nummer gezet te worden.”

Patty Brard wijst Johan ook terecht. “Ik ben het daar helemaal mee eens. Ik heb ook nog ergens gelezen dat ze nog in de coulissen stond te dansen. Ja, jongens, luister: die vrouw beweegt zich misschien eventjes. Ik denk volkomen terecht dat ze die beslissing heeft genomen. En inderdaad: beperk je voortaan tot sorry.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard wil dat Johan Derksen sorry zegt, maar hij heeft duidelijk twijfels. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen