Marco Borsato niet meer naar Albert Heijn: ‘Ze kijken minachtend’

Marco Borsato bezoekt op dit moment niet meer fysiek de Albert Heijn of de Jumbo. Hij wordt daar vol minachting aangekeken, vertelt zoon Luca. “Ze roepen wat ze willen.”

Marco en Luca Borsato © RTL, Jumbo

Het dagelijkse leven is voor Marco Borsato alleen maar gecompliceerder geworden nu het Openbaar Ministerie heeft besloten om hem te vervolgen voor ontucht met een minderjarig meisje. Dit soort zedenfeiten roepen bij sommige mensen ontzettend heftige emoties op en daar moet je natuurlijk voorzichtig mee zijn in het publieke leven.

Niet naar Jumbo

Marco’s vrijheid is daardoor ingeperkt, vertelt zijn zoon Luca Borsato in de podcast 30 Minuten Rauw. “Hij gaat niet heel veel per definitie fysiek naar de Jumbo of naar de Albert Heijn. Dat doet hij niet superveel. Af en toe wel hoor. Af en toe haal ik wat als er wat nodig is. Maar meestal bestelt hij dan gewoon zijn boodschappen.”

Op dit moment vormen Marco en Luca met z’n tweeën een huishouden in Alkmaar. “Dan gaat hij koken of dan regel ik iets anders. En dan zitten we met z’n tweeën lekker aan een wijntje en een hele lekkere maaltijd samen. Gewoon te praten over welke wedstrijd er weer vanavond op de tv is.”

Minachtend

Luca zou naar eigen zeggen opgelucht zijn als Marco zijn verhaal kan doen en er een uitspraak is geweest. “Kun je dan weer samen naar de Jumbo? Is dat wat je zegt?”, vraagt presentator Ruud de Wild hem.

Hopelijk, antwoordt Luca. “Dat zou toch ideaal zijn? Dat je naar de Jumbo kan zonder dat mensen per definitie op een hele minachtende manier naar je staren? En het valt in Alkmaar allemaal nog wel mee hoor, want Alkmaar is best wel een heel nuchter volk. En kennen hem in die zin.”

“Maar dat zijn wel dingen waar ik van denk: ja weet je, je wilt toch niet altijd maar waar je loopt op straat het risico lopen dat iemand maar kan roepen naar je wat ie wil?”

Niet bemoeien

Heeft Luca geen behoefte om zich uit te spreken over deze kwestie? “Dit is sowieso iets waar ik me niet mee moet bemoeien, al zou ik dat willen. Nou, omdat het over een gevoelig onderwerp gaat en ten tweede omdat ik daar echt helemaal niks mee te maken heb. Mijn zusje heeft er niks mee te maken. Mijn broertje heeft er niks mee te maken.”

Hij vervolgt: “Mijn moeder ook niet. We staan er echt volledig los van. Maar wat mij boos gemaakt heeft is omdat wij natuurlijk iets meer weten dan dat er geroepen wordt. Veel mensen die horen één kant van het verhaal. Ook omdat mijn vader op dit moment niks zegt in de media, waarvan ik wel denk dat dat de slimste keuze is.”

‘Ik weet meer’

Hoezo denkt hij dat? “Omdat het allemaal eerst gewoon onderzocht moet worden. Hij kan hij zijn verhaal nog niet doen en wij weten dat verhaal wel. Plus wij weten met welke specifieke individuen dan wel mijn pa, dan wel de vrouwen in kwestie… Over wie we praten, zeg maar. Dus ik weet iets meer, maar ook niet alles.”

Hij besluit: “Het is voor ons gewoon heel gevoelig om daarover te praten. Naast van het feit dat we er eigenlijk ook niks over kunnen zeggen, aangezien we daarmee misschien wel het hele proces in die zin verstoren. Dus ik denk dat het het beste voor iedereen is dat wij allemaal ons mond houden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als u Marco Borsato was nog naar de supermarkt durven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen