Evert Santegoeds kent Borsato-geruchten al sinds maart 2020

Evert Santegoeds is al sinds maart 2020 op de hoogte van de geruchten over grensoverschrijdend gedrag door Marco Borsato. “Er zouden dagboekaantekeningen zijn, er zou een bandopname zijn.”

Evert Santegoeds © Shownieuws

De geruchten over Marco Borsato werden afgelopen september voor het eerst in de openbaarheid gebracht door RoddelPraat. Presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos noemden toen nog niet zijn naam, maar zongen tijdens de beschuldigingen wel zijn liedjes. Twee weken geleden nagelden ze Marco met naam en toenaam aan de schandpaal.

Anderhalf jaar geruchten

Volgens Dennis en Jan is er op een van de jaarlijkse Voice-barbecues bij Marco sprake geweest van grensoverschrijdend gedrag. Een moeder van een jong meisje zou daar achter zijn gekomen tijdens het lezen van het dagboek van haar dochter. Ook zou ze met opnameapparatuur naar Marco toe zijn gegaan om verhaal te halen.

Privé-baas Evert Santegoeds zegt die verhalen al véél langer te kennen, al anderhalf jaar voordat RoddelPraat ermee naar buiten kwam. “Hij kon gewoon niet langer zwijgen. Er moest wat gebeuren. De verhalen over Marco doen al anderhalf jaar de ronde”, zegt hij in een video op de Telegraaf-site.

Nooit enig bewijs

Evert wijst erop dat hij destijds geen bewijs kon verzamelen. “Ik denk dat wij vorig jaar maart werden geattendeerd op een mevrouw die het een en ander te vertellen had over ervaringen met haar dochter, die in die anderhalf jaar tijd nooit met bewijzen gekomen is. Er zouden dagboekaantekeningen zijn, er zou een bandopname zijn.”

Hij vervolgt: “Nou, we hebben anderhalf jaar geleden al de kans gegeven om dat tot onze beschikking te stellen en dan zouden we er waarschijnlijk niet voor teruggeschrokken zijn om dat te publiceren. Ze heeft ook geen aangifte gedaan en die bewijzen kwamen ook nooit.”

Onder de pet?

Het is niet door hem ‘onder de pet gehouden’, vindt Evert. “Ik heb in het verleden drie affaires over Marco gepubliceerd. De Iris Hond-toestand, een collega van kantoor en ook nog iemand van de fanclub, dus het is niet zo dat wij iets onder de pet zouden houden ofzo. Maar het moet wel kloppen.”

Zeker in dit dossier, zegt hij. “Dit is geen beschuldiging van: hij heeft een broodje kaas in de bedrijfskantine niet afgerekend. Een beschuldiging van kindermisbruik blijft gewoon je hele leven aan je kleven en daar moeten duidelijke bewijzen voor zijn. Die zijn er niet. Althans, mij niet ter beschikking gesteld.”

Pruttelend

Het is logisch dat Marco nu met een verklaring is gekomen, aldus de Privé-baas. “Het pruttelde de laatste dagen wel heel hard. De ketel kookte een beetje over. Je zag dat de roddelbladen zwegen op één na en de media waren in het algemeen heel terughoudend. Maar gisteren ging het er zelfs in het mediaforum van Radio 1 over.”

NPO Radio 1 besprak uitvoerig over de geruchten rond Marco. “De oud-chef van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, zat daar ineens te praten over Marco Borsato. Dan kun je toch bijna niet meer langer zwijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De herkomst van de geruchten is bij meerdere media bekend. De Story heeft zelfs de moeder van een vermeend slachtoffer gesproken. Tijd dat die moeder naar buiten treedt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen