Sam Hagens verrast in VI met volledig nieuw kapsel: ‘Wat ís dit?!’

Sam Hagens heeft de kijkers van Vandaag Inside compleet verrast en overrompeld met zijn nieuwe kapsel. Hij heeft na felle kritiek van buitenaf gekozen voor een volumineuzere coupe.

Sam Hagens © SBS

Het is een tweestrijd voor Sam Hagens: aan de ene kant wil hij serieus genomen worden als politiek journalist, maar aan de andere kant is hij ook nog maar een jonge knul van 31. Na lange tijd rond te hebben gelopen met een ietwat ernstig en sober kapsel (foto: rechts), kiest de VI-beroemdheid nu voor een hipper kapsel met aanzienlijk meer volume (foto: links).

‘Leuk gestyled!’

Sam heeft zijn gerestylede haardos gisterenavond onverwacht gepresenteerd in Vandaag Inside. Er is geen aankondiging op Instagram of een ander media-optreden aan voorafgegaan, dus veel kijkers reageren verrast. “Wat is er met Sam z’n haar aan de hand?”, vraagt kijker Bas zich af.

Ook kijker Max kijkt er wel even raar van op, lezen we op X. “Wat is er met Sam zijn haar gebeurd?”

Volgens Alpacaatje is het wel goed gedaan door zijn kapper. “He Sam, leuk gestyled!”

Felle kritiek

Het wordt algemeen aangenomen dat Sam zijn kapsel heeft veranderd omdat daar onlangs zeer felle kritiek op is geuit door Victor Vlam. De Amerikakenner heeft het afgelopen jaar in een razend tempo furore gemaakt als allround mediacriticus en heeft daardoor zijn invloed in Hilversum zien toenemen. En ook Sam zwicht nu.

Victor was echt best wel scherp met zijn commentaar. Zijn grootste bezwaar was dat Sams kapsel echt heel erg plat op zijn hoofd zat, alsof iemand het steeds vlak voor de uitzending even stevig tegen zijn schedel aan duwde. “Hij heeft het slechtste kapsel van heel Hilversum“, zei hij zelfs. Dat was wel een beetje gemeen.

Mousse en föhnen

Kennelijk had Sam die push toch een beetje nodig. Hij heeft weliswaar dun haar, maar er zit toch nog redelijk wat op en daar kun je best wat mee. Victor kwam zelf met een oplossing: “Als je dan wat extra volume eraan wil geven, dan moet je het föhnen. En voordat je het föhnt, moet je er ook nog eerst wat mousse doorheen doen. Dat schijnt echt te helpen.”

Nou, de mousse heeft kennelijk zijn weg gevonden, want inmiddels kietelt Sam met zijn kapsel de studiolampen. Alleen Rutger Castricum maakt het van alle VI-sterren nog bonter; die is zó tevreden met zijn haartransplantatie dat hij af en toe echt een beetje doorslaat met zijn wax.

Zeer tevreden

Hoe dan ook: vindt Victor dat de metamorfose van Sam geslaagd is? Is de mediakenner tevreden of ziet hij toch nog verbeterpunten? Ene Niels legt het aan hem voor op X: “Dat blitse kapsel van Sam, dat moet wel de invloed van Victor Vlam zijn…”

Dan komt Victor met zijn oordeel: “Ik ben zeer tevreden vandaag.”

Normaal gesproken hangt Victor er ook een rapportcijfer aan – dat platte kapsel gaf hij bijvoorbeeld een 3 – maar mogelijk bewaart hij die voor de volgende aflevering van zijn geruchtmakende podcast De Communicado’s.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Sam Hagens wat meer volume in zijn haar heeft gebracht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen