Khalid Kasem maakt valse grappen tegen Eva Jinek: ‘Véél geld!’

Het moet best even slikken zijn geweest voor Khalid Kasem: plotseling zat hij gisteren zij aan zij met de vrouw die hem mogelijk zijn tv-carrière gaat kosten. En daar wordt hij behoorlijk vals van…

Eva Jinek en Khalid Kasem © NPO

Het was jarenlang de meest bekeken en gezaghebbendste talkshow van ons land: De Wereld Draait Door. Er is eigenlijk nooit echt een waardige opvolger van gekomen, terwijl er toch al heel veel is uitgeprobeerd. Het ergste was volgens critici wel Margriet van der Linden, de vrouw met de kuif. ‘Dit is M!’, waarschuwde ze steeds, waarna iedereen wegzapte.

Eva verdrijft Khalid

Nu hebben we dan het hele seizoen Khalid & Sophie, maar dat zijn ook niet echt types waar je heel warm van wordt. Khalid Kasem en Sophie Hilbrand als opvolgers van Matthijs van Nieuwkerk? Mwoah. BNNVARA zal er blij mee zijn, want ze vertolken wel beter het links-progressieve gedachtegoed, maar de kijker is niet heel enthousiast.

Welke stap kan de NPO nog zetten om een écht waardige opvolger van DWDD te creëren? Het in huis halen van Eva Jinek, lijken zij te denken. Ze keert na de jaarwisseling weer terug op het publieke nest en de meeste mensen denken dat ze is gehaald om het zevenuurslot weer prestige te geven. Volgens het AD is het al rond: Khalid & Sophie verdwijnt.

Valse grappen

Het is natuurlijk de ergste nachtmerrie van Khalid Kasem, want het verdwijnen van zijn talkshow zal betekenen dat hij weer terug moet naar de advocatuur. En die vrouw die zijn leven dus mogelijk vollédig op zijn kop gaat zetten zat gisteren opeens naast hem aan tafel bij Khalid & Sophie: Eva mocht daar namelijk de Sonja Barend Award ophalen.

Khalid begint het gesprek gelijk al heel vals: “Eva, wat fijn dat je er bent, want zeven uur is natuurlijk een verschrikkelijk tijdstip. Dan ben je natuurlijk thuis met de kinderen bezig. Helemaal geen fijn tijdstip om tv te maken.”

Eva: “Hahahaha. Goed dat je het zegt, Khalid. Goed dat je het zegt!”

Heel veel geld

Eva heeft de prijs gewonnen voor haar interview met mondkapjesboef Camille van Gestel, compagnon van Sywert van Lienden. Ze vindt het wel jammer dat hij niet heeft gezegd waaróm hij nou zo louche heeft gehandeld. Mede-tafelgast Sonja Barend: “Waarom? Heel veel geld. Het is heel simpel: heel veel geld.”

Dan maakt Khalid een héél vals bruggetje: “Heel veel geld. Over heel veel geld gesproken… Eva.”

Eva reageert sportief: “Ohhhhh, Khalid! Wat een brug! Jij durft! Jij durft! Zeg het eens, jongen!”

32 minuten

Khalid wil weten waarom Eva terugkeert naar de NPO. Ook bij RTL kon ze gezien deze prijs dus excelleren. “Ik dacht wel: dit gesprek, 32 minuten op een vrijdagavond… Die kon je bij RTL maken. Wat maakt dat je dan toch de overstap naar AvroTros wilde maken?”

Eva: “Het is helemaal waar wat je zegt, want er is wel eens gezegd van: ja, wat je bij RTL kon maken is anders dan bij de publieke omroep, maar dit was inderdaad op entertainmentavond, vrijdagavond, 32 minuten zo’n gesprek, dus ik heb alles kunnen maken wat ik wilde. Er is me nooit een strobreed in de weg gelegd. Maar ik vond het tijd voor iets anders.”

Minder geld

Khalid nieuwsgierig: “En dat anders is?”

Sidekick Jörgen Raymann: “Minder geld.”

Khalid: “Hahahahaha.”

Eva: “En dat andere is ehhh… Ik ben nog tot 31 december in dienst bij RTL, ik ga vanaf 1 januari beginnen aan mijn nieuwe baan, dus ik vind het niet netjes om te praten over mijn nieuwe baan zolang ik nog in dienst ben, dus vanaf 1 januari, Khalid, ga ik alles vertellen.”

Bang voor baantje

Privé-baas Evert Santegoeds kreeg tijdens het kijken wel héél sterk het gevoel dat Khalid siddert, beschouwt hij na in Shownieuws. “Hij is heel bang voor z’n baantje, omdat die NPO natuurlijk grote plannen met Eva heeft.”

Collega Bart Ettekoven: “Dat wordt inderdaad gewoon de vooravond, hoor.”

Sandra Schuurhof: “Het is voor haar natuurlijk een fantastisch tijdslot met twee jonge kinderen. Je bent dan om half negen thuis. Het scheelt dat je ’s ochtends niet helemaal geradbraakt bent.”

We moeten die combi kinderen en tv-werk ook niet overdrijven, besluit Evert. “Het is ook niet exclusief aan tv-presentatoren om het lastig te vinden om een baan te combineren met een gezin natuurlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen