Sam Hagens keihard afgekraakt: ‘Slechtste kapsel van Hilversum’

Sam Hagens is na zeer felle kritiek op zijn sluike haar naar de kapper gegaan, maar zijn criticaster is nog niet tevreden. “Het was eerst een 3 en nu is het hooguit een 6. Het moet beter.”

Sam Hagens Sam met nieuw kapsel (links) en oud kapsel (rechts) © SBS 6

Voor een jonge knul van begin dertig besteedt Sam Hagens, een van de sterren van Vandaag Inside, relatief weinig aandacht aan zijn kapsel. Het zit vaak vrij platgedrukt op zijn hoofd en dat zorgt voor ergernis bij Mari van de V…. Ehh, Victor Vlam. De mediacriticus vindt het storend dat iemand die zo vaak op tv verschijnt er zo bij loopt.

Slechtste kapsel

Victor uitte dik een week geleden forse kritiek op Sam. “Hij heeft het slechtste kapsel van heel Hilversum. Dat is een drama. (…) Wat is nou een goede presentator? Dat is iemand die leuk is om naar te kijken, leuk is om naar te luisteren. Daarom helpt het om te zorgen dat je een goed kapsel hebt”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Een goed kapsel is het halve werk, weet Victor. “Als jij denkt aan Jeroen Pauw, Tom Egbers en Matthijs van Nieuwkerk en je denkt aan hun haar, dan kun je eigenlijk in alle drie gevallen zeggen: die hebben een fantastisch kapsel. Je kunt het minder mooi vinden, dat kan, maar het is wel een kapsel dat een uitdrukking is van hun karakter toch?”

Dun haar

Wat is het probleem van Sam? “Hij heeft dun haar. Als je dun haar hebt, dan helpt het vaak om een iets korter kapsel te hebben, zodat het minder plat op je hoofd valt. Dat is eigenlijk het grootste probleem. Dus een korter kapsel, dat kan het wat meer laten stijgen. En als je dan wat extra volume eraan wil geven, dan moet je het föhnen.”

Het lijkt wel of er niemand is die dat even aan Sam uitlegt, aldus een verbaasde Victor. “En voordat je het föhnt, moet je er ook nog eerst wat mousse doorheen doen. Dat schijnt echt te helpen.”

Naar de kapper

Sam is vorige week, een dag nadat Victor bovenstaande, forse kritiek uitte, naar de kapper gegaan. Zelf beweert hij dat het toeval is, maar toeval bestaat natuurlijk niet. “Sam is inderdaad naar de kapper gerend en heeft zichzelf een nieuw kapsel aangemeten. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik er best wel enthousiast over ben”, reageert Victor.

Hij vervolgt: “Mijn kritiek was dat het wel erg vlak op zijn hoofd viel. Het was een heel erg plat kapsel. Er zat weinig volume in. Dat kan liggen aan zijn dunne haar, maar dan moet je het een beetje föhnen. Deze week is hij naar de kapper gegaan. Het is inderdaad korter, ook een suggestie die ik heb gedaan.”

Meer volume

Je merkt dat Sam opbouwende kritiek wel echt goed oppakt, complimenteert Victor. “Ik zie ook wel dat hij echt moeite doet om er wat meer lift in te krijgen, wat meer volume in te krijgen. Dus er zit wat meer product in wat ervoor zorgt dat het wat meer gaat staan.”

Hij besluit: “Als ik dat nu een cijfer zou moeten geven, zou ik zeggen een 3 destijds. Ik geef het nu een voldoende. Ik geef het een 6. Ik denk ook dat dat aangeeft dat er nog wel kansen zijn voor verbetering. Maar kleine stapjes in de juiste richting moet je natuurlijk wel motiveren. Dus in dat opzicht geef ik hem een voldoende voor nu.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Sam Hagens nog een keer naar de kapper moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen