Patty Brard boos om comments op pagina Humberto Tan: ‘De hél!’

Patty Brard is helemaal over haar toeren vanwege een gemene comment op de Instagram-pagina van Humberto Tan. “Dan weet je dus niet wat ik allemaal heb meegemaakt. DE HEL!”

Patty Brard en Humberto Tan © RTL

Ze is ontegenzeggelijk een powervrouw: Patty Brard. In 1993 werd ze persoonlijk failliet verklaard, omdat veel mislukte bedrijven van haar toenmalige geliefde op haar naam stonden. De schuld? 2,7 miljoen euro. Ze is het allemaal weer te boven gekomen en tegenwoordig heeft Patty twee woningen: eentje op Ibiza en eentje in de duinen van Almere.

Ontzettend dieptepunt

Hartstikke knap natuurlijk en Patty is er dan ook erg trots op. Het verhaal over haar faillissement is door de jaren heen al heel wat keren op televisie verteld en ook gisteren was het weer zo ver: toen zat ze in de rubriek ‘Back Home’ van de talkshow van Humberto Tan. Samen gingen ze terug naar de plekken uit haar verleden.

En dus ook de plek waar ze destijds failliet ging. “Dat is een ontzettend dieptepunt geweest. Dat is weer een van die momenten geweest waarvan ik achteraf zeg: je hebt gewoon je verantwoordelijkheden niet genomen, Patty Brard, want je hebt geloofd in een sprookje dat totáál op niets gebaseerd was”, vertelt ze.

Boos om comment

Het is verschrikkelijk wat er allemaal gebeurd is, aldus Patty. “Ik weet nog heel goed dat iemand tegen mij zei: ‘Is dit uw handtekening?’ ‘Ja.’ ‘Dan ben je ook verplicht om aan de verplichtingen van die partner te voldoen.’ Dat is gewoon een drama geweest, maar ik ben eigenlijk wel heel erg trots dat ik hier nu zit en dat ik dit heb gered.”

En daarom is ze ook boos over een reactie op Humberto’s Insta. “Ik las vandaag een paar comments bij jullie op de Instagram-site; daar moet je nooit naar kijken. Er stond eentje van: ‘Ja, moeten we nou weer naar dat huis? We weten het nou wel!’ Dan denk ik: je weet het dus niet! Want je weet niet door wat voor hél ik ben gegaan.”

Tien jaar lang

Het was een duivelse periode, aldus Patty. “Weliswaar ben ik daar zelf verantwoordelijk voor geweest, maar als je in Nederland failliet gaat, dan gaat er een curator op en die curator wordt per uur betaald, hè? Er is een curator van alles aan gelegen dat een faillissement zo lang mogelijk duurt, want daar verdient hij het meest aan.”

Ze vervolgt: “Vandaar dat het tien jaar geduurd heeft. Wie er het eerst betaald wordt is de belasting en daarna de curator en dán pas de schuldeisers. En in de tussentijd mag je helemaal niks. Je mag helemaal niks.”

Panterpakkie

Patty is er weer helemaal bovenop gekomen. “Ik wil niet door blijven zaniken over dat faillissement, maar je weet niet wat het met een mens doet. Het heeft me heel erg veranderd.”

Ze besluit: “Ik moest opnieuw beginnen en ik ben af en toe nu best wel eens heel trots op het feit dat ik hier nu in mijn panterpakkie zit en dat ik het ondernemende nog heb. Dat ik televisie maak, een eigen dramaserie krijg en ik het ondernemerschap heb opgepakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de panterspulletjes die Patty Brard verkoopt bij Kruidvat smaakvol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen