Pijnlijk: Yvon Jaspers compléét afgeschreven door RTL Boulevard

Yvon Jaspers: onmisbare presentatrice of overbodige vrouw? Dat laatste, zeggen ze bij RTL Boulevard. En dat zal bij de Boer Zoekt Vrouw-ster als een klap aankomen. “Ze verstoort alles.”

Aran Bade en Yvon Jaspers © RTL, Wieteke Vonk

Het was jarenlang een monsterhit: Boer Zoekt Vrouw. Hoe anders is dat dit seizoen… De scores zijn lager dan ooit en een paar weken geleden schrok Tina Nijkamp daar echt heel erg van. Zij houdt altijd alle kijkcijfers bij en verslikte zich gewoon bijna toen ze zag hoe fors het kijkersaantal van dit programma is afgenomen.

Yvon eruit?

Tot overmaat van ramp wordt Yvon Jaspers nu overbodig verklaard als presentatrice van de datingshow. En niet zomaar ergens, maar bij ’s lands meest bekeken showrubriek: RTL Boulevard. Volgens verslaggever Aran Bade kan die vrouw inmiddels wel gewoon ingeruild worden voor een voice-over, net als bij B&B Vol Liefde.

Aran noemt als voorbeeld kandidaat Haico. “Ik vind hem zó ontroerend. Hij heeft in 42 jaar nog geen kusje uitgedeeld en hij heeft nog geen date durven doen en dan doe je wél mee aan zo’n programma met die bandana en dan ga je zó met je billen bloot op televisie en dan moet het maar gaan gebeuren.”

Koud en kil

Haico wordt heel lief benaderd door briefschrijfster Ellen, vindt hij. “Zij durfde het gewoon te benoemen bij de koeien en het melken. Dat je gewoon vraagt: ‘Heb je nou ooit een kusje gegeven aan iemand?’ Dat is een heel persoonlijke vraag, maar zij deed dat heel erg lief en ik moest denken aan de kick-off aflevering, waar Angela de Jong wat over gezegd had.”

Toen gedroeg Yvon zich echt als een verschrikkelijke hork tegen deze arme Haico. “Yvon Jaspers heeft dat toen op een héle koude en afstandelijke manier eigenlijk ook gevraagd en dan denk ik: kijk nou hier naar, hoe het ook kan.”

‘Is zij nog nodig?’

RTL Boulevard herhaalt daarop het ongemakkelijk fragment van toen. Aran: “We lachen erom omdat het zo ongemakkelijk is, maar wat Yvon doet, en het viel me gisteren ook op… Ze doet soms heel onvolwassen tegen die mensen ook, alsof het een soort kinderen zijn.”

Hij besluit: “Ik vind eigenlijk… Ik heb voor het eerst eigenlijk bij Yvon Jaspers dat ik het gevoel heb van: is die presentatie nog wel nodig bij Boer Zoekt Vrouw? Dat komt ook door B&B Vol Liefde, daar moeten we eerlijk in zijn. Het verstoort eigenlijk momenten zoals Ellen die gisteren had. Dat heeft dit seizoen meer dan ooit nodig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Yvon Jaspers onnodig als presentatrice van Boer Zoekt Vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen