Yvon Jaspers ontsnapt aan drama: ‘Ik had haar op matje geroepen’

Yvon Jaspers is ontsnapt aan een drama. Als Tina Nijkamp was aangenomen als NPO-baas – ze had op die functie gesolliciteerd – dan zou ze de tv-ster op het matje hebben geroepen.

Yvon Jaspers en Tina Nijkamp © NPO

Tina Nijkamp onthulde in oktober dat ze heeft gesolliciteerd op de functie van televisiebaas bij de NPO, maar ze is niet aangenomen. En daarmee is met name Yvon Jaspers aan een ramp ontsnapt, want kijkcijferautoriteit Tina vindt haar dus echt verschrikkelijk. Ze denkt dat de dalende kijkcijfers van Boer Zoekt Vrouw aan haar te danken zijn.

‘Ligt aan Yvon!’

De boerendatingshow is volgens Tina ‘helemaal ingekakt’. “Een miljoen kijkers minder. Dat is het programma dat het meest is gedaald afgelopen jaar”, vertelt ze in de nieuwste aflevering van Van Roosmalen & Groenteman. “Ik denk dat het vooral aan Yvon Jaspers ligt die de kandidaten behandelt alsof het kinderen zijn.”

Gastheer Gijs Groenteman vindt het interessante materie. Hij vraagt: “Maar meer dan vroeger? Ze wordt steeds kinderachtiger? Ze wordt ouder en steeds infantieler?”

Op het matje

Tina stelt van wel. “Ja, een beetje zo van (zet infantiel stemmetje op, red.): ‘O, echt waar?!’”

Gijs: “Ik weet dat je ook gesolliciteerd hebt als NPO 1-zenderbaas. Zou jij dan Yvon ook op je kantoor roepen en dat soort dingen tegen haar zeggen?”

Ja, dat zou Tina zo doen. En daarmee is Yvon aan een ramp ontsnapt. “Nou, daar zou ik niet bang voor zijn. Ik zou dan wel zeggen: ‘Misschien kun je iets minder kinderachtig doen.’”

Kinderachtig

Gijs vindt dat behoorlijk dapper. “Deed je dat ook in je tijd als zenderdirecteur van SBS 6? Dan werden ze gewoon op je kamer geroepen van: ‘Hou eens op met dat kinderachtige gedoe’?”

Tina: “Nou, ik riep mensen nooit op mijn kamer, want dat vind ik heel onaardig, maar als ik dan mensen sprak, zei ik wel: ‘Misschien kun je daar en daar iets beter op letten.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had u Yvon Jaspers op het matje geroepen of gewoon gelijk aan de kant gezet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen