Yvon Jaspers afgekraakt: ‘Jij bent dus eigenlijk hélemaal niet leuk’

Het zit Yvon Jaspers allemaal niet mee. Ze lijkt een beetje uit de mode – nog nooit is ze zó vaak afgekraakt als tijdens het lopende seizoen van Boer Zoekt Vrouw. “Jij bent eigenlijk niet leuk.”

Yvon Jaspers en Eric de Munck © NPO, RTL

Yvon Jaspers was ooit de gevierde vrouw van de NPO, de presentatrice die zo ontzéttend leuk deed met al die hulpeloze boeren in Boer Zoekt Vrouw. Maar het is een beetje uit. De wijze waarop die arme kandidaten toch een beetje voor schut gezet worden, gaat er niet echt meer lekker in bij de mensen thuis. En dan zit Yvon ook nog eens de kleuterjuf uit te hangen…

Irritante Yvon

Volgens Eric de Munck, de pittige entertainmentkenner van RTL Boulevard, is Yvon een beetje passé. “Yvonne Jaspers’ ietwat kleuterachtige manier van presenteren vond ik altijd al irritant”, sneert hij in De BLVD Podcast.

Rob Goossens, die gezien zijn steeds tammere analyses op moet passen voor deze Eric, sluit zich daarbij aan: “Helemaal mee eens.”

Eric vervolgt: “Ik heb het gevoel dat het aantal kijkers terugloopt en dat mensen ook steeds meer denken van: doe even normaal.”

Mensenmens

We hebben ons collectief vergist in Yvon, aldus Eric. “Ik heb het gevoel dat zij ook heel erg bezig is met tv maken en dat ze misschien toch niet zo’n mensenmens is als wat ze op televisie probeert over te komen. Ik vind haar gewoon heel onsympathiek in het programma. Ineens. En dat vond ik eerder eigenlijk niet.”

Hij vervolgt: “Ik vond het daarbuiten wel, maar in het programma dacht ik altijd: nou, doet ze best wel aardig. Maar nu denk ik ook: ik vind je gewoon eigenlijk helemaal niet leuk.”

Gedateerd

Co-host Bridget Maasland denkt dat dat hele Boer Zoekt Vrouw op de schop moet. “Vind je het hele genre nog wel van deze tijd?”

Eric vindt de publieke vernederingen in het programma anno 2023 niet meer kunnen. “Ik denk dat het programma ook misschien daardoor wat gedateerd is geworden. Dat we het gezien hebben. De tijd is veranderd. Misschien moeten we gewoon zeggen: we doen het gewoon even niet.”

Uitgekeken

Laten we als eerst Yvon overboord gooien, stelt Rob voor. “Het lijkt wel alsof zij dit seizoen extra haar best aan het doen is om zichzelf overbodig te maken. Alsof zij al jaren van dat programma af wil en nu zoiets heeft van: ik ga mezelf zó onsympathiek maken dat KRO-NCRV zegt van: ‘Nou Yvonne, ga maar lekker naar huis. We zoeken wel iemand anders.”

Hij besluit: “En ergens begrijp ik dat ook wel. Ik bedoel: wij zijn op een gegeven moment ook na zoveel seizoenen wel een beetje uitgekeken op Boer Zoekt Vrouw. Dan mag zij dat ook. Maar ja, als ze het niet meer leuk vindt, ga dan lekker thuis zitten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen