Yvon Jaspers blijft interviews weigeren: ‘Kost 300 duizend kijkers’

Yvon Jaspers blijft hooghartig weigeren om interviews te geven, zélfs over haar eigen nieuwe tv-programma’s. En dat kost haar ongelooflijk veel kijkers, stelt Rob Goossens. “300 duizend.”

Yvon Jaspers © Imke Panhuijzen

Wát een mazzel heeft Yvon Jaspers dat ze ooit op de presentatie van Boer Zoekt Vrouw is gezet, want zonder boeren scoort die mevrouw uit Boxtel dus echt hondsberoerd. Er ging afgelopen week een of ander programmaatje van haar van start over koken met mensen die weinig geld hebben en daar wilde dus niemand naar kijken. En dat op het grote NPO 1.

Vermoord meisje

Eén groot probleem is dat dit nieuwe programma, Kook Van Jou, gewoon totaal nergens onder de aandacht is gebracht. Waarom niet? Yvon wil geen interviews meer geven, omdat ze net als Linda de Mol – die twee werden vorig jaar nog ergens lunchend gespot – geen vertrouwen meer heeft in de media. Lees: ze kan gewoon niet omgaan met de media.

Yvon is een tijdlang behoorlijk onder vuur genomen vanwege allerlei rare schnabbels naast haar van belastinggeld betaalde baantje bij de NPO én begon echt afschuwelijk te mekkeren in de talkshow van Jeroen Pauw. Dat laatste ontplofte in haar gezicht, omdat er aan de andere kant van de tafel ouders van een vermoord meisje zaten.

Geen interviews

Hoe dan ook: de pissige Yvon wil geen interviews meer geven, dus zelfs geen pr-werk voor haar werkgever KRO-NCRV. En zo gaat het aan veel mensen voorbij dat ze überhaupt een nieuw programma heeft. “Ik vond het een mooi programma. Het heeft niet heel goed gescoord”, merkt RTL Boulevard-gezicht Rob Goosens op.

Eigen schuld, dikke bult, aldus Rob. “Het stomme is: Yvon Jaspers doet geen promotie voor haar programma’s. Ik wed dat het echt 200 of 300 duizend kijkers heeft gescheeld, want als je promotie doet, zeker bij een nieuw programma…”

488 duizend

En met die magere 488 duizend kijkers die Yvon scoorde, waren die 300 duizend misgelopen kijkers behoorlijk welkom geweest. Onverstandig dus dat ze dat pr-werk laat liggen, vindt Rob. Collega Daan Nieber daarop: “Maar dat doe jij nu bij deze, dus bedankt.”

Eh, waar komt die vandaan? Nou, Daan heeft dat programma van Yvon mede bedacht. Rob: “Ja, dus misschien volgende week… Graag gedaan!”

Zure appel

Mediacriticus Victor Vlam zette eerder al uiteen dat Yvon Jaspers en Linda de Mol hetzelfde probleem hebben. “Je moet mensen ook een beetje enthousiast maken. Nou, dat kan je bijvoorbeeld doen door in een talkshow te verschijnen. (…) Dat kan dus niet. En dat is ook iets wat Linda de Mol niet meer kan.”

Dom, vindt Victor. “Er zit waarde aan het doen van promotie. Het feit dat Yvon en Linda dat niet meer kunnen doen geeft aan dat hun marktwaarde als presentator ook wel echt sterk is gedaald.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvon Jaspers weigert pr te doen voor KRO-NCRV. Bizar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen