André Hazes jr.: ‘Yvonne Coldeweijer is keerzijde van de medaille’

André Hazes jr. ziet juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer als de keerzijde van het bekend zijn, beweert hij in gesprek met het Jeugdjournaal. “Niemand wil beroemd zijn.”

André Hazes jr. en Yvonne Coldeweijer © YouTube, RTL

Vriend en vijand zijn het erover eens: André Hazes jr. en zijn beruchte moeder Rachel kicken op aandacht. Ze moeten continu voor de camera staan en al hun zielenroerselen op straat gooien. Yvonne Coldeweijer heeft die twee jarenlang op hun wenken bediend; als de hazoloog bracht ze ongelooflijk veel juice over hen naar buiten.

Keerzijde medaille

André kickt daar natuurlijk op, maar in gesprek met het Jeugdjournaal doet hij net of hij het verschrikkelijk vindt. “Ik zit er een paar jaar echt middenin en ik ben ook goed aangepakt wel. Op een gegeven moment leer je er wel echt mee leven. Iedereen wil beroemd worden, maar niemand wil beroemd zijn.”

Hij vervolgt: “Er is ook een keerzijde van de medaille en dat is bijvoorbeeld juice channels. Ik snap dat bepaalde dingen gewoon heel interessant zijn. Soms lees ik het en kijk ik er ook wel eens naar en dan denk ik: het lijkt wel allemaal niet echt. Ik snap dat de media daarvan smullen, ja.”

‘Heeft wel iets’

Dan lijkt André heel even zijn ware aard te tonen: “Nee, dat is niet per se de aandacht die ik wil, hoor. Ik vind het aan de ene kant wel iets hebben wat zij teweeg hebben gebracht, zeg maar, dus: het zullen nooit m’n vrienden zijn, dat niet.”

Ja, natuurlijk vindt André het wel iets hebben wat Yvonne teweeg heeft gebracht. Door haar en door haar alleen was hij een paar jaar lang de meest besproken BN’er van het land. En nu er geen juice meer over hem is, blijven zijn zalen leeg en luistert er bijna niemand naar zijn plaatjes.

Dolfijn

Wat als André straks niet meer kan rondkomen van zijn zanghobby? Heeft hij nog een ander beroep dat hij leuk vindt? “Toen ik jong was, was mijn droom om een dolfijn te worden. In mijn fantasie kon dat ook. Toen kwam ik er op een gegeven moment achter dat dat echt niet kon. Toen wilde ik heel graag gaan acteren.”

Hoezo acteren? “Ik denk dat ik gewoon heel graag aandacht wilde.”

Ah, geen spat veranderd.

Fragment

Het fragment met André Hazes jr.:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat André Hazes jr. écht baalt van Yvonne Coldeweijer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen