Yvon Jaspers is 51 jaar geworden: ‘Het is een beetje over met haar’

NPO-ster Yvon Jaspers is 51 jaar geworden en overspoeld met felicitatiewensen, maar Evert Santegoeds heeft een wrangere boodschap voor haar. “Ze is echt een beetje geweest.”

Yvon Jaspers © Darren Smith

Het was gisteren ongetwijfeld een gezellige verjaardag voor Yvon Jaspers, maar het is te hopen dat ze niet heeft geluisterd naar de podcast van Evert Santegoeds. Hij doet in Strikt Privé namelijk heel erg gemeen over de presentatrice, uitgerekend op de dag dat ze haar 51ste verjaardag viert. “Ben je fan van Yvonne?”, wordt hem gevraagd.

Schreeuwende Yvon

Nou, niet bepaald, legt Privé-hoofdredacteur Evert uit. “Ja, ik vond haar in de beginjaren van Boer Zoekt Vrouw ontzettend leuk. Daarna is ze steeds harder gaan schreeuwen. Daar hou ik helemaal niet van, want je hebt zo’n microfoontje op je bloesje zitten en dat doet zijn werk wel.”

Nu is Evert dus helemaal klaar met Yvon. “Ja, het is een beetje over geloof ik met Yvonne. Ik heb een beetje het idee dat het klaar is. Ook met Boer Zoekt Vrouw. Er gaan stemmen op om Heel Holland Bakt eens in de twee jaar te gaan doen in plaats van elk jaar en dat valt voor Boer Zoekt Vrouw ook te zeggen.”

Jaartje extra overslaan

Yvon ís al niet elk seizoen op zender met Boer Zoekt Vrouw, maar volgens Evert wordt het tijd om nóg een extra pauzejaar in te lassen. “Ze hebben wel eens een jaar overgeslagen, maar je moet bij het publiek het gevoel creëren van: het gaat weer beginnen, en dat was er een beetje van af door de overdaad en alle spin-offs die er waren.”

Misschien moet ze er maar gewoon helemaal uit bij dat programma, aldus Evert. “Ik denk dat Yvonne even op een keerpunt in haar carrière staat dat ze moet kiezen wat ze gaat doen.”

Verjaardagsadvies

Het is natuurlijk heel gemeen van Evert om uitgerekend op haar verjaardag zo tekeer te gaan tegen Yvon. Verjaardagen zijn over het algemeen momenten van viering en positiviteit, en het naar voren brengen van negatieve meningen op zo’n dag kan de feeststemming aanzienlijk dempen.

Bovendien is het een persoonlijke aanval, omdat Evert kritiek uit op dat onuitstaanbare stemgeluid van Yvon. Volgens co-host Jordi Versteegden is het echter allemaal opbouwend bedoeld: “Dit is haar verjaardagsadvies.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen